De populairste Westernfilms op DVD van dit moment

Ben je op zoek naar een goede Westernfilm die je nog niet hebt gezien? Hier vind je de beste westernfilms op DVD om naar te kijken.

Bijgewerkt: 02-06-2023 13:24

1. Old Way (DVD)

Old Way (DVD)

You can outnumber him. But you can't outfight him. De voormalige revolverheld Colton Briggs is tegenwoordig eigenaar van een winkel en leidt een rustig bestaan met zijn gezin. Wanneer een groep bandieten zijn vrouw in koelen bloede vermoord, wordt hij gedwongen de wapens weer op te nemen. Met zijn twaalfjarige dochter zweert hij wraak.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

2. Speelfilm - Quick & The Dead

Speelfilm - Quick & The Dead

Met een pistool aan de heup en wraak in haar hart komt Ellen (Sharon Stone, Basic Instinct, Sliver) naar het Wild West stadje Redemption. Ze is gekomen om Herod Gene Hackman, the Firm, Unforgiven) te doden. Hij is de tiran van dit helse stadje en de man die haar leven heeft verwoest. De enige kans om hem te doden is bij de jaarlijkse 'wees-snel-of-sterf'-schietwedstrijd. Ellen is vastbesloten om Herod diep in het stof te laten bijten. Dit is wederzijds...

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

3. Indian Fighter

Indian Fighter

Na afloop van de Amerikaanse burgeroorlog keert Johnny Hawks (Douglas), de Indian Fighter, terug naar het westen en sluit een verdrag met Sioux opperhoofd Red Cloud. Maar als twee meedogenloze avonturiers (Matthau en Chaney) in hun zoektocht naar een legendarische Indiaanse goudmijn de broer van Red Cloud vermoorden is er van vrede geen sprake meer. De spanningen lopen hoog op en niemand is zijn leven meer zeker. En dat terwijl er een grote karavaan wagens door het gebied trekt. Hawks moet snel handelen om de veiligheid van de karavaan en het nabijgelegen fort te kunnen garanderen. Maar heeft Red Cloud nog wel oren naar vreedzame oplossing?

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. Heller In Pink Tights

Heller In Pink Tights

Geïnspireerd op het boek van Louis L’Amour, schrijver van western-bestsellers, wordt in Heller In Pink Tights het verhaal verteld van het reizende gezelschap Healy Dramatic Company. Het is 1880 en een theatergroep op tournee is deels druk op de bühne – en de resterende tijd druk met het uit elkaar houden van ruziezoekende toeschouwers, woedende crediteuren en achterdochtige sheriffs. Wanhopig proberen de leiders van het gezelschap, Angela Rossini (Sophia Loren) en Tom Healy (Anthony Quinn), een flamboyant optreden te bedenken om hun publiek te amuseren. Ze doen dit door het "Wilde" van het Wilde Westen in hun komische optredens te brengen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. Bone Tomahawk (DVD)

Bone Tomahawk (DVD)

Midden 19e eeuw, in het wilde westen van Amerika, leidt een verbannen crimineel zonder dat hij het weet een bende Troglodytes naar het vredige stadje Bright Hope. De monsters kidnappen verschillende bewoners, onder wie de vrouw van een lokale veehouder. Ondanks de verwonding aan zijn been besluit de veehouder een klein reddingsteam op te zetten om zijn vrouw terug te krijgen, samen met de sheriff, zijn verouderde plaatsvervanger en een eigenwijze revolverheld. Wat volgt is een reis naar hel op aarde als de mannen zich langzamerhand realiseren dat ze het moeten opnemen tegen een vijand wiens wreedheid geen grenzen kent.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >
proxis.com | bekijken >

6. Once Upon A Time In The West (DVD)

Once Upon A Time In The West (DVD)

Dit monumentale epos behoort tot de vijf allerbeste Western-meesterstukken ooit gemaakt. De film is weids zoals de monumentale valleien waar het is opgenomen, groots als de fantastische acteurs en zo ruig en wild als ieder kind zich het Wilde Westen voorstelt. Claudia Cardinale als de hoer die in een Madonna verandert. Henry Fonda als het duisterste karakter uit zijn lange carrière, erg overtuigend... Hij speelt Frank, een moordzuchtige psychopaat die totaal geen last heeft van zijn geweten wanneer hij een complete familie uitmoordt. Jason Robards als de halfbloed die vals beschuldigd wordt van de vreselijke slachtpartij.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >

7. How The West Was Won (DVD)

How The West Was Won (DVD)

Een klassiek filmavontuur – op adembenemende wijze nieuw leven ingeblazen met de nieuwste technieken – in een schitterende, tot nu toe onmogelijke, nieuwe editie. Met moed, kracht en strijd: dat is hoe het Wilde Westen werd veroverd. Met drie regisseurs, vijf onderling verweven verhaallijnen, een aantal van de meest legendarische actiescènes uit de filmgeschiedenis en een cast van topniveau: dat is hoe de film gemaakt werd.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >

8. Western Classics Collection (DVD)

Western Classics Collection (DVD)

De legendarische acteur John Wayne en Bonanza, de langst lopende Western serie ooit uitgebracht, zijn nu verzameld in één verzamelbox. De verzamelbox is een unieke verpakking en een ideaal cadeau voor de western liefhebber Deze verzamelbox bevat 6 DVD’s met 9 speelfilms van Wayne en 21 afleveringen van Bonanza.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >

9. A Fistful Of Dollars

A Fistful Of Dollars

De eerste echte spagetti western die direct na de release een cult hit werd! Ook was deze film de doorbraak voor de inmiddels wereldberoemde Italiaanse regisseur Sergio Leone en acteur Clint Eastwood, die de rol van stugge revolverheld perfect neerzet. De onheilspellende muziek, de gestileerde beelden, de hitte van de woestijn. A Fistful of Dollars is de absolute western-klassieker. In deze film is Clint Eastwood de eenzame cowboy zonder naam. Op doortocht komt hij is een stadje terecht waar een strijd tussen drie broers van de familie Baxter woedt. Zij handelen in wapens en drank. Hij besluit om ze tegen elkaar uit te spelen door om beurten aan beide partijen informatie te verkopen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

10. Rio Bravo (DVD)

Rio Bravo (DVD)

Aan de ene kant een leger van gewapende mannen, vastberaden om een moordzuchtige medeplichtige uit de gevangenis te bevrijden. Aan de andere zijde sheriff John T. Chance en zijn twee hulpsheriffs: een dronkaard en een mankepoot. Wie zal het halen? John Wayne speelt Chance in Rio Bravo, een licht verteerbare, klassieke western, met een flinke dosis drama en emotie.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

11. PAINT YOUR WAGON

PAINT YOUR WAGON

Een rauwe western comedy. Paint Your Wagon is uitgeroepen met een klassieke 'Lerner en Loewe' musical score, inclusief 'They call the Wind Maria' en 'I talk toi the Trees'. Het verhaal van een goudmijnstadje vol met gespierde mannen gaat om de gespannen relatie tussen Ben en Pardner (Lee Marvin en Clint Eastwood) en de delicate vrouw die zij delen (Jean Seberg). Bestel eenvoudig online, snel aan huis bij u bezorgd.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

12. For A Few Dollars More (DVD)

For A Few Dollars More (DVD)

Oscar Winnaar Clint Eastwood vervolgt zijn karakteristieke rol als de legendarische 'Man zonder Naam' in dit tweede deel van de befaamde trilogie van Sergio Leone. De kogels vliegen je om de oren,de spanning is zinderend. For A Few Dollars More is samen met A Fistful Of Dollars en The Good, The Bad And The Ugly nog altijd een van de grootste westerns ooit gemaakt. Eastwood is een premiejager die het bloedige spoor volgt van El Indio,de beruchste bandiet, die ooit het gebied geteisterd heeft. Zijn meedogenloze rivaal, Kolonel Martimer (Van Cleef, High Noon) is echter ook van plan om El Indio als eerste te grijpen...

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >

13. Outlaw Josey Wales (DVD)

Outlaw Josey Wales (DVD)

Clint Eastwood speelt The Outlaw Josey Wales, een behoedzame eenling, verwant met de 'Man With No Name' (de man zonder naam) uit zijn Europese westerns. Maar in tegenstelling tot die andere outlaw heeft Josey Wales een naam - en een hart. Dit wordt duidelijker naarmate het verhaal vordert. Na de brultale moord op zijn familie te hebben gewroken, wordt Wales achternagezeten door een bende moordenaars. Hij reist het lefst alleen, maar enkele outcasts (waaronder Sondra Locke en leider Dan George) kruisen zijn pad en hij kan zichzellf er niet toe brengen ze onbeschermd achter te laten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >
proxis.com | bekijken >

14. Tombstone

Tombstone

In het stadje Tombstone heeft een bende gewelddadige bandieten het wettelijk gezag aan zich onderworpen en terroriseert de onschuldige bewoners. Dan rijdt Wyatt Earp (Kurt Russell) het stadje binnen. Wyatt is van plan om een rustig leven te leiden als gepensioneerde sheriff in Tombstone, maar wordt gedwongen stelling te nemen tegen de bandieten. Hij heeft geen andere keus dan zijn badge weer op te spelden en zijn holster om te gespen. Samen met zijn vriend, de onvoorspelbare en dodelijke Doc Holiday (Val Kilmer) en de broers Morgan (Bill Paxton) en Virgil (Sam Elliott) rijdt hij uit om het stadje te bevrijden uit de wrede greep van de bandieten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

15. Butch Cassidy And The Sundance Kid (DVD) (Special Edition)

Butch Cassidy And The Sundance Kid (DVD) (Special Edition)

Een van de meest populaire westerns die ooit werd gemaakt. In deze Oscar winnende klassieker vormen avontuur, romantiek en humor een harmonieus geheel en wordt het waargebeurde verhaal verteld van de meest innemende outlaws van het Westen. Wanneer het aankomt op het bedenken van slinkse listen is niemand sneller dan Butch Cassidy en zijn sidekick Sundance is een genie in het hanteren van vuurwapens. Wanneer deze twee klungelige bank- en treinrovers het beu zijn om steeds maar voor de wet op de vlucht te zijn, vertrekken zij samen met het vriendinnetje van Sundance naar Bolivia.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >
proxis.com | bekijken >

16. Cry Macho (DVD)

Cry Macho (DVD)

Clint Eastwood schittert in deze film, gebaseerd is op het boek 'Cry Macho', als voormalige rodeoster en berooide paardenfokker die in 1978 een klus aanneemt van een oude baas. Hij belooft het zoontje van de man thuis te brengen en weg te halen bij zijn alcoholische moeder. Het onwaarschijnlijke paar doorkruist het platteland van Mexico tijdens de terugweg naar Texas en krijgt te maken met een onverwacht uitdagende reis. De jongen leren wat het inhoudt om een goede man te zijn, brengt de zwaarmoedige paardenman verlossing.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >
proxis.com | bekijken >

17. Dances With Wolves

Dances With Wolves

Luitenant John Dunbar (Kevin Costner) vertrekt op een eenzame missie om de helpende hand te bieden bij de bescherming van een verafgelegen, door Sioux-indianen bedreigde legerpost. Zijn tocht voert hem over de eenzame vlakten van de Amerikaanse prairie. Eenmaal ter plaatse sluit de diplomatieke Dunbar vriendschap met de argwanende indianen. Dunbar wordt liefdevol door hen opgenomen en wordt uiteindelijk verliefd op een bij de Sioux opgegroeide blanke vrouw. Als na enige tijd zijn collega's van het Amerikaanse leger opduiken en de Sioux door hen onder de voet dreigen te worden gelopen, komt Dunbar voor een zware keuze te staan.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

18. Young Guns

Young Guns

Een ijzersterke cast met o.a. Kiefer Sutherland, Emilio Estevez, Lou Diamond Phillips, Charlie Sheen en Dermot Mulroney zette met de veel bejubelde rolprent Young Guns het western-genre weer op de kaart in 1988. Het verhaal speelt in New Mexico in 1878, wanneer de ranch-eigenaar John Tunstall zes jonge revolvergeile mannen in dienst neemt om zijn ranch te beschermen. Daarnaast leert hij hen lezen en probeert hij hen ook op andere manieren enige beschaving bij te brengen. Maar het westen zou het wilde westen niet zijn als er geen forse onenigheid ontstaat met een concurrerende ranch-eigenaar.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

19. TWO MULES FOR SISTER SARAH

TWO MULES FOR SISTER SARAH

Hogan redt de non Sara uit handen van drie cowboys. In ruil daarvoor helpt ze hem de verovering van een frans fort voor te bereiden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

20. Lone Ranger (DVD)

Lone Ranger (DVD)

In dit spannende verhaal, vol actie en avontuur, komt de beroemde, gemaskerde held tot leven en bekijken we hem met andere ogen. De Indiaanse krijger Tonto (Depp) vertelt het nooit eerder vertelde verhaal over John Reid (Hammer), een eenvoudige diender die op legendarische wijze tegen onrecht strijdt. Het verhaal voelt als een op hol geslagen trein vol onverwachte wendingen. De twee curieuze helden moeten hun hilarische onenigheden zien te overwinnen, want als ze de strijd tegen hebzucht willen winnen, zullen ze moeten samenwerken.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >

21. Pale Rider (DVD)

Pale Rider (DVD)

In Pale Rider klimt Clint Eastwood na negen jaar terug in het zadel – en de Western films vieren weer hoogtij. Hier zorgt de ster/regisseur voor een adembenemende film, in de spannende sporen van Shane en High Noon. Wanneer mijneigenaar Coy LaHood (Richard Drysart) een schrikbewind gaat voeren om onafhankelijke goudzoekers uit het gebied te verdrijven, daagt ineens de vreemdeling Preacher (Eastwood) op in het kamp van de underdogs. Hij wordt hun wreker. De tycoon doet vervolgens een beroep op de diensten van een sheriff/huurdoder en zijn ongure hulpjes, mannen die hun loyaliteit bewijzen aan degene die het meest betaalt. LaHood betaalt met goud.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >

22. Deadwood: The Movie (DVD)

Deadwood: The Movie (DVD)

1876, the Black Hills of South Dakota. In an age of plunder and greed, the richest gold strike in American History draws a throng ofrestless misfits to an outlaw settlement where everything – and everyone – has a price. Welcome to Deadwood ... a hell of a place to make your fortune.Timothy Olyphant, Ian McShane, Molly Parker and Keith Carradine star in Deadwood.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

23. Wild Wild West

Wild Wild West

Als je denkt dat de speciale regeringsambtenaar James West snel is met een revolver, wacht dan maar tot hij jou onder vuur neemt! Megahit-ster Will Smith speelt de rol van West en werkt hier opnieuw samen met de regisseur van Men in Black, Barry Sonnenfeld. Het resultaat is een spectaculaire, impulsieve film vol speciale effecten. Kevin Kline speelt de rol van collega en briljant uitvinder Artemus Gordon, die samen met West op een gevaarlijke missie wordt uitgestuurd: Dr. Arliss Loveless (Kenneth Branagh) verhinderen zijn duivels plan voor de Verdeelde Staten van Amerika uit te voeren. Salma Hayek speelt de rol van de mysterieuze avonturierster Rita Escobar.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

24. Sergio Leone Film Collection (DVD)

Sergio Leone Film Collection (DVD)

THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY De legendarische superster Clint Eastwood schittert als "De Man zonder Naam" in deze spannende westernklassieker, vol intense actie en meesterlijke acteerprestaties. Tijdens het hoogtepunt van de Burgeroorlog doolt een meedogenloze en mysterieuze revolverheld rond in het Wilde Westen. Hij heeft geen huis, geen banden met familie of vrienden en geen metgezellen… totdat hij twee vreemdelingen ontmoet, die net zo meedogenloos en afstandelijk zijn als hijzelf. Deze drie mannen, samengebracht door het noodlot, smeden een plan om een fortuin aan gestolen goud op te sporen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >

25. Giant (DVD)

Giant (DVD)

Giant is de grootse, epische verfilming van de legendarische bestseller van Edna Ferber. De film vertelt het bewogen verhaal van veeboer Bick Benedict (Rock Hudson), zijn aristocratische vrouw Leslie (Elizabeth Taylor) en Jett Rink (James Dean in zijn laatste filmrol), een ex-cowboyhulpje dat oliemagnaat is geworden. Drie generaties lang volgen we het wel en wee van deze schatrijke Texanen en de onvermijdelijke strijd tussen de oude en de nieuwe wereld: koeien tegen olie.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
bookspot.nl | bekijken >
proxis.com | bekijken >