De populairste Westernfilms op DVD van dit moment

Ben je op zoek naar een goede Westernfilm die je nog niet hebt gezien? Hier vind je de beste westernfilms op DVD om naar te kijken.

Bijgewerkt: 15-04-2024 20:05

1. Buffalo Bill And The Indians

Buffalo Bill And The Indians

'Ik, William F. Coby, beter bekend als Buffelo Bill, was in 1885 de ongekroonde koning van de showbusiness. Mijn Wild-Westshow was het entertainmentprogamma van Amerika. In mijn progamma kwam het het publiek volledig aan zijn trekken; de beroemdste vrouwelijke scherpschutter, een Mexicaans zweepnummer, twee waaghalzen van stuntruiters en honderden dappere cowboys en wilde indianen. Daaronder was ook het beroemde indianenopperhoofd Sitting Bull, die mij trouwens meer last dan plezier bezorgde. Het preciese verhaal zal ik nu uit de doeken doen. Maar vergeet niet: 'There's no business like Showbusiness'

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

2. grootste westerns

grootste westerns

Exclusieve dvd-box met de grootste Westernfilms. Deze dvd-box bevat de 8 beste Westernfilms: -) Rio Bravo -) The magnificent seven -) Gunfight at the O.K. Corral -) The Alamo -) Once upon a time in the west -) How the west was won -) The good, the bad and the ugly -) Butch Cassidy and the sundance kid Al deze topfilms beschikken over Nederlandstalige ondertiteling.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

3. Der Schatz der Azteken [DVD]

Der Schatz der Azteken [DVD]

Ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog woedt ook in Mexico een bloedige strijd. President Benito Juarez probeert keizer Maximilian van Oostenrijk, die door de Franse autoriteiten als heerser over Mexico is geplaatst, van zijn troon te stoten. Dr. Karl Sternau (Lex Barker) vecht aan de kant van de Mexicanen tegen bandieten en Indianen. Verschillende partijen zijn tevens uit op een oude goudschat van de Azteken. Op deze schat van Montezuma lijkt echter een dodelijke vloek te rusten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. War Drums (DVD)

War Drums (DVD)

War Drums is een DVD.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. Open Range (D)

Open Range (D)

Charley Waite (Kevin Costner) en Boss Spearman (Robert Duvall) trekken met hun kudde vrij rond in de Amerikaanse Midwest. Wanneer ze door een snel naderende storm verplicht worden hun kamp op te trekken nabij het grensstadje Harmonville, krijgen ze problemen met de corrupte sheriff die een hekel heeft aan rondtrekkende cowboys. Open Range is een heerlijk klassieke western met magistrale vertolkingen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

6. Once Upon A Time In The West (DVD)

Once Upon A Time In The West (DVD)

Dit monumentale epos behoort tot de vijf allerbeste Western-meesterstukken ooit gemaakt. De film is weids zoals de monumentale valleien waar het is opgenomen, groots als de fantastische acteurs en zo ruig en wild als ieder kind zich het Wilde Westen voorstelt. Claudia Cardinale als de hoer die in een Madonna verandert. Henry Fonda als het duisterste karakter uit zijn lange carrière, erg overtuigend... Hij speelt Frank, een moordzuchtige psychopaat die totaal geen last heeft van zijn geweten wanneer hij een complete familie uitmoordt. Jason Robards als de halfbloed die vals beschuldigd wordt van de vreselijke slachtpartij.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

7. Boon (DVD)

Boon (DVD)

De voormalige huurmoordenaar Nick Boon poogt boete te doen voor zijn zonden. Als een krachtpatser werkt hij voor de maffia wanneer hij de weduwe Catherine ontmoet. Zij en haar zoon worden bedreigd door criminelen en vinden steun bij Boon.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Red Stone (DVD)

Red Stone (DVD)

De gevaarlijke huurmoordenaar Boon moet een tiener opsporen die getuige was van de moord op zijn oudere broer door toedoen van Jed Haywood, een meedogenloze misdaadbaron uit het zuiden. Boon moet de jonge Motley vinden voordat rivaliserende criminelen of de FBI hem als eerste vindt. Terwijl de uren verstrijken, begint Boon zijn dodelijke opdracht in twijfel te trekken en moet hij kiezen aan welke kant hij staat.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

9. Butch Cassidy And The Sundance Kid (DVD) (Special Edition)

Butch Cassidy And The Sundance Kid (DVD) (Special Edition)

Een van de meest populaire westerns die ooit werd gemaakt. In deze Oscar winnende klassieker vormen avontuur, romantiek en humor een harmonieus geheel en wordt het waargebeurde verhaal verteld van de meest innemende outlaws van het Westen. Wanneer het aankomt op het bedenken van slinkse listen is niemand sneller dan Butch Cassidy en zijn sidekick Sundance is een genie in het hanteren van vuurwapens. Wanneer deze twee klungelige bank- en treinrovers het beu zijn om steeds maar voor de wet op de vlucht te zijn, vertrekken zij samen met het vriendinnetje van Sundance naar Bolivia.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

10. Lone Ranger (DVD)

Lone Ranger (DVD)

In dit spannende verhaal, vol actie en avontuur, komt de beroemde, gemaskerde held tot leven en bekijken we hem met andere ogen. De Indiaanse krijger Tonto (Depp) vertelt het nooit eerder vertelde verhaal over John Reid (Hammer), een eenvoudige diender die op legendarische wijze tegen onrecht strijdt. Het verhaal voelt als een op hol geslagen trein vol onverwachte wendingen. De twee curieuze helden moeten hun hilarische onenigheden zien te overwinnen, want als ze de strijd tegen hebzucht willen winnen, zullen ze moeten samenwerken.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

11. Bone Tomahawk (DVD)

Bone Tomahawk (DVD)

Midden 19e eeuw, in het wilde westen van Amerika, leidt een verbannen crimineel zonder dat hij het weet een bende Troglodytes naar het vredige stadje Bright Hope. De monsters kidnappen verschillende bewoners, onder wie de vrouw van een lokale veehouder. Ondanks de verwonding aan zijn been besluit de veehouder een klein reddingsteam op te zetten om zijn vrouw terug te krijgen, samen met de sheriff, zijn verouderde plaatsvervanger en een eigenwijze revolverheld. Wat volgt is een reis naar hel op aarde als de mannen zich langzamerhand realiseren dat ze het moeten opnemen tegen een vijand wiens wreedheid geen grenzen kent.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

12. Speelfilm - Blueberry

Speelfilm - Blueberry

In deze langverwachte verfilming van de legendarische westernstrip krijgt sheriff Mike Blueberry (Vincent Cassel) het aan de stok met zijn oude rivaal Wally Blount (Michael Madsen uit Kill Bill). Blount en zijn bende ontvluchten het stadje en gaan op zoek naar een legendarische goudschat, die zich ergens in de bergen zou evinden. Blueberry zet de achtervolging in. Dat is het begin van een gevaarlijke reis, waarbij bloeddorstige premiejagers, vijandige indianen en onderling verraad slechts een voorproefje zijn van wat er in de mysterieuze bergen op hen wacht... Beeld: 16:9 Anamorphic (1.85:1) Geluid: Engels Dolby Digital 5.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

13. Kleine Huis Op De Prairie - The Pilot

Kleine Huis Op De Prairie - The Pilot

Kleine Huis op de Prairie - The Pilot Ontdek de televisiefilm die het begin inluidde van deze populaire serie! De pilot is gebaseerd op de goedlopende boekenserie van Laura Ingalls Wilder, en deze door Michael Landon geproduceerde en geregisseerde aflevering betekende de aftrap voor de Emmy Award winnende serie. Deze film neemt ons mee van de bossen te Wisconsin naar de vlaktes van Kansas, waar de Ingalls hun nieuwe leven proberen op te bouwen. De Ingalls vinden vele tegenslagen en uitdagingen op hun pad om een nieuw leven op te bouwen. Deze pilot aflevering is een 'must-have' voor alle fans, en een mooie kennismaking voor alle mensen die de serie niet kennen... Extra: Karakterprofielen

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

14. Dances With Wolves

Dances With Wolves

Luitenant John Dunbar (Kevin Costner) vertrekt op een eenzame missie om de helpende hand te bieden bij de bescherming van een verafgelegen, door Sioux-indianen bedreigde legerpost. Zijn tocht voert hem over de eenzame vlakten van de Amerikaanse prairie. Eenmaal ter plaatse sluit de diplomatieke Dunbar vriendschap met de argwanende indianen. Dunbar wordt liefdevol door hen opgenomen en wordt uiteindelijk verliefd op een bij de Sioux opgegroeide blanke vrouw. Als na enige tijd zijn collega's van het Amerikaanse leger opduiken en de Sioux door hen onder de voet dreigen te worden gelopen, komt Dunbar voor een zware keuze te staan.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

15. Young Guns

Young Guns

Een ijzersterke cast met o.a. Kiefer Sutherland, Emilio Estevez, Lou Diamond Phillips, Charlie Sheen en Dermot Mulroney zette met de veel bejubelde rolprent Young Guns het western-genre weer op de kaart in 1988. Het verhaal speelt in New Mexico in 1878, wanneer de ranch-eigenaar John Tunstall zes jonge revolvergeile mannen in dienst neemt om zijn ranch te beschermen. Daarnaast leert hij hen lezen en probeert hij hen ook op andere manieren enige beschaving bij te brengen. Maar het westen zou het wilde westen niet zijn als er geen forse onenigheid ontstaat met een concurrerende ranch-eigenaar.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

16. My Name Is Nobody

My Name Is Nobody

New Mexico, 1898. De legendarische revolverheld Jack Beauregard heeft besloten om het Wilde Westen achter zich te laten en in Europa van z'n pensioen te genieten. De jonge, mysterieuze eenling Nobody doet echter z'n uiterste best om de oude outlaw een spectaculair einde te bezorgen. Hoewel Beauregard – die beschouwd wordt als de snelste schutter die er is- vindt dat het mooi geweest is en dat hij genoeg slachtoffers heeft gemaakt, wil Nobody niet dat zijn grote held zomaar ongemerkt van het strijdtoneel verdwijnt. Nee, hij wil dat Jack het opneemt tegen de beruchte Wild Bunch. Na lang aandringen weet hij Beauregard uiteindelijk zover te krijgen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

17. Bonanza Box

Bonanza Box

Bonanza is in de geschiedenis van de televisie de langst lopende western serie ooit uitgebracht. De avonturen van Bill Cartwright en zijn zonen Adam, Little Joe en Hoss hebben miljoenen fans aan de buis gekluisterd. Beleef nogmaals de opwindende avonturen van de familie Cartwright op hun ranch “The Ponderosa” in een unieke maar vooral spannende serie die het ruige Wilde Westen direct bij je in de huiskamer brengt. Met maar liefst 21 afleveringen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

18. Wild Bunch (DVD)

Wild Bunch (DVD)

The Wild Bunch van regisseur Sam Peckinpah is het indrukwekkende verhaal van een stel gedemoraliseerde desperado’s, onderling verbonden door een erecode. Welke maatstaf je ook hanteert, de film blijft een van de grootste Westerns aller tijden. In 1994 kwam hij na restauratie weer helemaal compleet en als nieuw. Zo is hij niet meer te zien geweest sinds hij in juli 1969 in de bioscoop uitkwam. In de nieuwe anamorfe transfer ter ere van de 35e verjaardag van de film zijn de kleuren en geluidseffecten overdonderend als vanouds. Bekijk hoe William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan en vele andere grote sterren hun paarden bestijgen voor de rollen van hun leven.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

19. Speelfilm - Quick & The Dead

Speelfilm - Quick & The Dead

Met een pistool aan de heup en wraak in haar hart komt Ellen (Sharon Stone, Basic Instinct, Sliver) naar het Wild West stadje Redemption. Ze is gekomen om Herod Gene Hackman, the Firm, Unforgiven) te doden. Hij is de tiran van dit helse stadje en de man die haar leven heeft verwoest. De enige kans om hem te doden is bij de jaarlijkse 'wees-snel-of-sterf'-schietwedstrijd. Ellen is vastbesloten om Herod diep in het stof te laten bijten. Dit is wederzijds...

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

20. Collector's Box - Bud Spencer & Terence Hill

Collector's Box - Bud Spencer & Terence Hill

Films: My Name is Nobody, They Call Me Trinity, Trinity is Still My Name, All The Way Boys, I'm For the Hippopotamus en The Genius.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

21. They Call Me Trinity

They Call Me Trinity

Een luie, haveloze zwerver genaamd Trinity (Terence Hill) rijdt een stadje binnen waar z'n broer, de paardendief Bambino (Bud Spencer), zich voordoet als de sheriff, nadat hij de echte sheriff voor dood heeft achtergelaten. Ondertussen bereidt een bende bandieten onder leiding van een plaatselijke landeigenaar zich voor om een groep Mormoonse boeren te verdrijven van hun landbouwgrond. Met tegenzin besluit Bambino z'n broer te helpen om de landeigenaar een lesje te leren. Beeld: 4:3 Geluid: Engels (Dolby Digital 5.1) Ondertiteling: Nederlands

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

22. Karl May's Winnetou Collection 2

Karl May's Winnetou Collection 2

Unter Geiern / Among Vultures (1964 - 99 min.) Blanke kolonisten worden door de beruchte Gierenbende overvallen en vermoord. De bende echter schuift de verdenking op de Shoshonenstam... Der ölprinz / Rampage at Apache Wells (1965 - 87 min.) Een medogenloze oliebaron verkoopt niet bestaande olievelden aan het Shellymeer. Op het moment dat blijkt dat een groep kolonisten zijn handel komt verstoren, vermoordt hij de zoon van opperhoofd Mokashee. Winnetou en Old Surehand proberen een oorlog te voorkomen tussen cowboys en indianen... Opvallend is de rol van Terence Hill (onder zijn eigen naam Mario Girotti) als Richard Forsythe. Old Surehand (1965 - 89 min.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

23. Karl May's Winnetou Collection (4xDVD) Nederland

Karl May's Winnetou Collection (4xDVD) Nederland

Karl May's Winnetou Collection (4xDVD) Nederland

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

24. Jane Got A Gun (DVD)

Jane Got A Gun (DVD)

Jane Hammond is een voorbeeldige vrouw die getrouwd is met Bill, één van de slechtste mannen die erin de stad rondloopt. Als Bill zich tegen zijn eigen bende keert en op een dag half dood thuis komt met acht kogels in zijn rug, neemt Jane zelf een wapen ter handen om order op zaken te stellen. Om haar familie van de meedogenloze bendeleider Colin McCann en zijn wraakzuchtige metgezellen te redden, probeert ze hulp te krijgen van Dan Frost, een revolverheld en voormalig liefde van haar.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

25. A Fistful Of Dollars

A Fistful Of Dollars

De eerste echte spaghetti western die direct na de release een cult hit werd! Ook was deze film de doorbraak voor de inmiddels wereldberoemde Italiaanse regisseur Sergio Leone en acteur Clint Eastwood, die de rol van stugge revolverheld perfect neerzet. De onheilspellende muziek, de gestileerde beelden, de hitte van de woestijn, A Fistful of Dollars is de absolute western-klassieker. In deze film is Clint Eastwood de eenzame cowboy zonder naam. Op doortocht komt hij in een stadje terecht waar een strijd tussen drie broers van de familie Baxter woedt. Zij handelen in wapens en drank. Hij besluit om ze tegen elkaar uit te spelen door om beurten aan beide partijen informatie te verkopen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >