De populairste Oorlogsfilms op DVD van dit moment

Ben je op zoek naar een goede oorlogsfilm die je nog niet hebt gezien? Hier vind je de beste oorlogsfilms op DVD om naar te kijken.

Bijgewerkt: 17-04-2024 03:07

1. WW II Oorlogsbox (DVD)

WW II Oorlogsbox (DVD)

- In de Schaduw van de Overwinning (1986) - Jeroen Krabb�, Edwin de Vries, Linda van Dyck, Rijk de Gooyer. - De Ijssalon (1985) - Bruno Ganz, Gerard Thoolen, Ren�e Soutendijk, Kees Hulst. - Het Meisje met het Rode Haar (1981) - Ren�e Soutendijk, Peter Tuinman. - Pastorale (1987) - Rutger Hauer, Sylvia Kristel, Leen Jongewaard. - Voor een Verloren Soldaat (1983) - Maarten Smit, Jeroen Krabb�, Freark Smink. - De Overval (1962) - Kees Brusse, Rob de Vries, Piet R�mer.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

2. Battle For The Western Front (DVD)

Battle For The Western Front (DVD)

Geïnspireerd door Billy Bishop uit de Eerste Wereldoorlog, storten twee jonge soldaten in augustus 1918 de frontlinies neer. Nu de geallieerden worden vastgehouden, moet hun peloton wanhopig standhouden naast de legendarische Anishinaabe-sluipschutter Francis 'Peggy' Pegahmagabow.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

3. April 9th

April 9th

April 9Th is een DVD.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. Classic War Collection

Classic War Collection

Classic War Stories DVD

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. Red Tails

Red Tails

IMPORT - Engelse taal GEEN Nederlandse ondertitels. Red Tails

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

6. Haywire (DVD)

Haywire (DVD)

Haywire gaat over een gepantserde tankbemanning die achter de vijandelijke linies gaat om ‘Hitler’s Treasure’ te vinden, maar ze ontdekken iets veel sinisters dat de nazi’s verbergen. We volgen Sergeant Charles Taylor die zijn bemanning (Dale, Bobby en een nieuwe rekruut Milton) AWOL meeneemt, en onderweg vinden ze een jong meisje, Mathilde, die een aantal onverklaarbare capaciteiten heeft.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

7. Land Of Bad (DVD)

Land Of Bad (DVD)

Als dronepiloot van de Amerikaanse luchtmacht ondersteunt Reaper (Russel Crowe) een speciale missie op de Filippijnen. Als er iets vreselijk misgaat wordt de jonge officier Kinney (Liam Hemsworth) ingezet om in het slagveld gegijzelde teamleden terug te halen. Hierbij is hij afhankelijk van Reaper die vanuit de lucht als zijn ogen fungeert. Wanneer Kinneys team wordt ontdekt en in een grootschalig gevecht belandt, moet Reaper tot het uiterste gaan om iedereen in veiligheid te brengen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Longest Day (DVD)

Longest Day (DVD)

Op 6 juni 1944 luidde de geallieerde invasie in Frankrijk het einde in van de Nazi-overheersing in Europa. De aanval werd ingezet met 3 miljoen manschappen, 11.000 vliegtuigen en 4.000 schepen; de grootste armada die de wereld ooit heeft gezien. The Longest Day, gepresenteerd in het originele zwart/wit formaat, is een levensechte reconstructie die deze historische gebeurtenis van uur tot uur in beeld brengt. Met een internationale rolbezetting en gezien vanuit het perspectief van beide kampen, geeft de film een fascinerende kijk op de indrukwekkede voorbereidingen, de fouten en de gebeurtenissen die het verloop van een van de grootste veldslagen uit de geschiedenis hebben bepaald.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

9. Soldaat Van Oranje (DVD) (Originele versie)

Soldaat Van Oranje (DVD) (Originele versie)

Soldaat van Oranje, de film naar de gelijknamige bestseller van Erik Hazelhoff Roelfzema, geeft een dynamisch beeld van Nederlands verzet tijdens de tweede wereldoorlog. Student Erik Lanshof, gespeeld ddor Rutger Hauer, is in 1939 aanvankelijk onbezorgd over de toekomst. De ellende in de wereld gaat aan hem voorbij. Als op 10 mei 1940 in Nederland de oorlog uitbreekt, vlucht de avontuurlijke Erik naar Engeland, waar hij zich aansluit bij het verzet. In Londen zetelt inmiddels ook de Nederlandse regering. Ver weg van de werkelijkheid in eigen land, dringt de ernst van de Duitse inderdrukking nauwelijks tot hen door. Voor Erik is dit de reden om over te gaan tot actie.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

10. Iron Eagle (DVD)

Iron Eagle (DVD)

De vader van de 18-jarige Doug Masters is straaljagerpiloot en wordt neergeschoten en gevangen genomen in het Midden Oosten. De Amerikaanse regering staat machteloos. Met de hulp van een ex-luchtmacht kolonel (Louis Gossett, Jr.) 'leent' Doug een paar F16’s en start de gevaarlijke missie om zijn vader levend terug te krijgen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

11. Operation Mincemeat (DVD)

Operation Mincemeat (DVD)

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

12. Das Boot

Das Boot

Das boot is een realistisch en pakkend verhaal over de gedurfde tocht van de U-96, één van de beroemde duitse duikboten, ook wel grijze wolven genoemd. Ze sluipen rond in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan en zijn steeds opnieuw een uitdaging voor de Britse marine. U ziet de bemanning aan boord van de U-96 in hun wanhopige strijd op leven en dood. Ze vechten tegen de oneindige, claustrofobische verveling op zee, die plaatsmaakt voor doodsangst bij een confrontatie met de vijand. De U-96 wordt onophoudelijk aangevallen en wordt gedwongen naar een ongekende diepte af te dalen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

13. Where Eagles Dare (DVD)

Where Eagles Dare (DVD)

1944. Een detachement elite-commando’s krijgt een levensgevaarlijke missie voorgeschoteld: een Amerikaanse generaal moet worden bevrijd uit een hermetisch afgesloten fort dat hoog in de Beierse Alpen ligt. De generaal beschikt over ultrageheime informatie over de op handen zijnde geallieerde invasie. Vermomd in Duitse uniformen wordt het team in vijandelijk gebied gedropt. Vanaf dat ogenblik kunnen ze enkel nog op zichzelf vertrouwen, maar zelfs in eigen rangen rijst al snel de twijfel over de precieze objectieven van de missie.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

14. Sisu [DVD]

Sisu [DVD]

When an ex-soldier who discovers gold in the Lapland wilderness tries to take the loot into the city, Nazi soldiers led by a brutal SS officer battle him.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

15. Band of Brothers

Band of Brothers

CURRAHEE 1942. Toccoa, in Georgia. Een bont gezelschap jonge vrijwilligers wil zich laten inlijven bij één van de nieuwste regimenten van het Amerikaanse leger, de parachutisten. Onder het bevel van de medogenloze luitenant Sobel groeien de groentjes van de kerverse Easy Company uit tot het absolute elite van het leger. Tijdens de opleiding ontstaat er een vete tussen Sobel, die door de manschappen veracht wordt en luitenant Winters, een jonge officier die bij de compagnie respect en bewondering heeft afgedwongen. DAY OF DAYS Op 6 juni 1944, D-Day, steken duizenden vliegtuigen met para's het Kanaal over naar Frankrijk, waar ze zwaar onder vuur komen te liggen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

16. Midway (DVD)

Midway (DVD)

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen binden de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de strijd aan, dit keer om het strategische eilandje Midway in de Stille Oceaan. Die slag om Midway wordt gezien als een van de meest belangrijke keerpunten in de 2e Wereldoorlog waarin de Amerikanen, die sterk in de minderheid waren, door hun slimme tactiek bijna de gehele Japanse vloot tot zinken wist te brengen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

17. The Great Escape (Special Edition) [1963] [DVD]

The Great Escape (Special Edition) [1963] [DVD]

The Great Escape (Special Edition) [1963] [DVD]

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

18. Warhorse One (DVD)

Warhorse One (DVD)

De helikopter van NAVY SEAL Richard wordt neergeschoten boven Afghanistan door Taliban troepen. Als enige overlevende moet hij door de wildernis in veiligheid zien te komen, met de vijand op de hielen. Zijn levensgevaarlijke tocht krijgt een onverwachte wending, wanneer hij in een ontplofte auto, tussen de lichamen van haar ouders, de achtjarige Zoë vindt. Nu moet Richard niet alleen voor zijn eigen leven vechten, maar ook dat van het heftig getraumatiseerde meisje.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

19. Heartbreak Ridge

Heartbreak Ridge

Er zijn geen echte oorlogen meer. Maar in artilleriesergant Tom 'Gunny' Highway, marinier voor het leven en bikkelharde veteraan, is het heilige vuur nog lang niet gedoofd. Zijn laatste gevechtsmissie voor hij met pensioen gaat, wordt echter danig in de war gestuurd door een stel onhandelbare groentjes (waaronder Mario Van Peebles), officieren die enkel volgens het boekje werken en zijn pittige ex-vrouw (Marsha Mason), tot wie hij zich nog steeds aangetrokken voelt. Clint Eastwood, tevens producer en regisseur, vertolkt met verve de rol van de grimmige Gunny, een zuiplap die met z'n eigen demonen in het reine moet komen in een wereld die de zijne niet meer is.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

20. War Horse (DVD)

War Horse (DVD)

De legendarische regisseur Steven Spielberg brengt ons het heldenavontuur War Horse, een fantastisch verhaal over loyaliteit, hoop en doorzettingsvermogen, gebaseerd op het bekroonde Broadway-toneelstuk dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Het ontroerende verhaal gaat over de vriendschap tussen het paard Joey en zijn jonge trainer Albert en de manier waarop Joey, nadat hij door de oorlog van Albert gescheiden wordt, het leven van iedereen die hij ontmoet verandert en inspireert.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

21. Assault On Hill 400 (DVD)

Assault On Hill 400 (DVD)

Het is 14 november 1944. Een peloton Amerikaanse soldaten krijgt de gevaarlijke opdracht om de Duitse stad Bergstein te bestormen. De bedoeling is om Heuvel 400 in te nemen van de Nazi's, die artillerie hebben geplaatst op de uitzonderlijk hoge heuvel en deze gebruiken om de Geallieerden aan te vallen. De Amerikanen zijn zwaar in de minderheid, dus ze moeten vechten om te overleven.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

22. WW2 Oorlogsfilms - 10 DVD Set

WW2 Oorlogsfilms - 10 DVD Set

Deze collectie bevat tien verschillende WW2 oorlogsfilm op DVD. Een must-have voor iedere fanaat van oorlogsfilms. De Slag om de Schelde November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

23. All Quiet On The Western Front

All Quiet On The Western Front

All quiet on the Western Front is de veelgeroemde verfilming van Erich Maria Remarque's verwoestende verhaal over een vernietigde generatie. In 1914 wordt een groep schooljongens, vol idealen, door hun chauvinistische leraar aangespoord zich bij het leger aan te melden voor de 'glorieuze oorlog'. Vol vuur en patriotisme zetten zij hun handtekening. De lijdensweg begint tijdens de eerste wrede basistraining en eenmaal op de trein naar het front dienen de eerste verschrikkingen van de frontlinie zich aan. De oorlogsrealiteit wordt langzaam zichtbaar. Eén voor één sneuvelen de schooljongens...

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

24. Het Meisje Met Het Rode Haar

Het Meisje Met Het Rode Haar

De rechtenstudente Hannie Schaft komt terecht in een verzetsgroep waar ze koerierswerk verricht. Als er bij een actie op haar geschoten wordt en een jongen voor haar ogen wordt neergeschoten, besluit ze zich harder op te stellen. Samen met Hugo, ondertussen Hannie's minaar, pleegt ze nu een aanslagen op collaborateurs. Bij èèn van deze aanslagen wodt Huge dodelijk getrofen. De Gestapo vindt haar pasfoto, die Hugo bij zich droeg. Vanaf dat moment wordt er jacht op haar gemaakt. Hannie vermomt zich door haar aren zwart te verven en een brilletje te dragen en is nog maar bezeten van èèn ding: Hugo's verrader te liquideren.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

25. 1944 - Battle Of The Bulge (DVD)

1944 - Battle Of The Bulge (DVD)

De Ardennen, kerstmis 1944. Het peloton van luitenant Gene Cappa wordt naar een rustig deel van de frontlinie gestuurd. Er worden geen problemen verwacht, de militaire inlichtingendienst rapporteert dat het Duitse leger alleen nog wat kinderen en bejaarden in het gebied heeft. Maar wanneer Cappa en zijn mannen aankomen blijkt niets minder waar. Zwaarbewapende SS troepen voeren aanvallen over het hele gebied uit. Het blijkt de aanloop naar het Ardennenoffensief, een gigantische Duitse operatie waarbij 200.000 troepen ingezet worden, massaal gesteund door tanks en zware artillerie…

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >