De populairste Muziekfilms op DVD van dit moment

Ben je op zoek naar een goede muziekfilm die je nog niet hebt gezien? Hier vind je de beste muziekfilms op DVD om naar te kijken.

1. West Side Story (DVD)

West Side Story (DVD)

In 1957 vechten de Jets, een bende blanke jongeren tegen de Puerto Ricaanse Sharks om de controle over San Juan Hill in Manhattan's West Side. Agent Krupke en Luitenant Schrank breken de korte schermutseling af en vertellen de bendes dat hun conflict zinloos is omdat de buurt binnenkort gesloopt zal worden om plaats te maken voor Lincoln Center. De bendes zijn te trots om zich daar iets van aan te trekken, en Jet leider Riff stelt een "rumble" (gevecht) voor tussen de twee bendes. Hij vraagt zijn vriend Tony, die voorwaardelijk vrij is, om hulp. Tony weigert, omdat hij een nieuwe bladzijde wil omslaan met de hulp van Valentina, de Puerto Ricaanse eigenares van Doc's winkel.

Prijsindicatie: €22,99

Bekijk

2. Mamma Mia! The Movie & Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia! The Movie & Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia! The Movie Donna (Meryl Streep), een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie (Amada Seyfried), de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie's huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie (Julie Walters) en de rijke, meermalen gescheiden Tanya (Christine Baranski) van haar vroegere backing-band 'Donna and the Dynamos'. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd.

Prijsindicatie: €13,99

Bekijk

3. The Sound Of Music

The Sound Of Music

Julie Andrews laat het witte doek schitteren in haar rol van Maria, de levendige jonge vrouw die het klooster verlaat om gouvernante te worden van de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp, een dominante weduwnaar wiens strikte huishoudelijke regels geen ruimte laten voor muziek en plezier.

Prijsindicatie: €8,52

Bekijk

4. Bohemian Rhapsody (DVD)

Bohemian Rhapsody (DVD)

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

Prijsindicatie: €7,54

Bekijk

5. Greatest Showman

Greatest Showman

Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht. De film is geregisseerd door nieuwkomer Michael Gracey en voorzien van de muziek van Oscar winnaars Benj Pasek en Justin Paul (La La Land). De overige rollen worden vertolkt door Oscar genomineerde Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron en Rebecca Ferguson.

Prijsindicatie: €7,99

Bekijk

6. Les Misérables (2012)

Les Misérables (2012)

Les Misérables speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean (Hugh Jackman). Valjean wordt tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert (Russell Crowe) na zijn voorwaardelijke vrijlating. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette (Amanda Seyfried), de dochter van de alleenstaande moeder Fantine (Anne Hathaway). Les Misérables is de verfilming van de succesvolle musical die wereldwijd al door meer dan 60 miljoen mensen is gezien. De film is geregisseerd door Tom Hooper (Academy Award winnaar voor The King's Speech).

Prijsindicatie: €13,42

Bekijk

7. Saturday Night Fever

Saturday Night Fever

John Travolta levert een sensuele en intelligente vertolking van de beproefde Tony Manero ± die overdag in een verfwinkel in Brooklyn werkt en 's avonds de onbetwiste koning van de dansvloer is. Elke zaterdag trekt Tony zijn shirt met brede revers, zijn broek met welvende pijpen en zijn schoenen met plateauzolen aan en gaat hij op weg naar de enige plek waar hij gezien wordt als een god en niet als een gewone kluns. Maar in het donker, weg van de stroboscopen en de discobol, is het een tragisch verhaal van desillusie, geweld en gebroken harten.

Prijsindicatie: €7,99

Bekijk

8. Sister Act

Sister Act

Whoopi Goldberg, de Academy Award winnende actrice, speelt een pittige cabaretzangeres die is gedwongen te schuilen voor de mafia op een plaats waar zij haar nooit zullen zoeken: een religieus klooster. Haar oneerbiedig gedrag trekt een hele stoet trouwe volgelingen en voordat ze het weet heeft ze het nonnenkoor zonder muzikaal gehoor omgetoverd in een melodieus koor van swingende zingende zusters. Maar wanneer het koor laaiend enthousiaste recensies krijgt, komt haar geheime identiteit in gevaar!

Prijsindicatie: €8,00

Bekijk

9. Cry Baby

Cry Baby

We zijn in de 50-er jaren met meisjes, auto's en rock 'n roll. 'Cry Baby' (Johnny Depp) is het stuk van de school, de droom van alle meisjes en de nachtmerrie van alle moeders. Hij leidt een snel leven met opgevoerde auto's, geflipte vrienden en vechtpartijen. En dan ontmoet hij Alison (Amy Locane), een rijk meisje uit een nette buurt. Ze worden allebei waanzinnig verliefd en zonder dat haar moeder er ook maar iets aan kan doen, stapt zij in de wereld van 'Cry Baby'. Ondertiteling: Engels (doven, slechthorenden), Duits, Nederlands Beeld: 1.85: Anamorphic widescreen Geluid: Dolby Surround Engels, Dolby Surround Duits Extra's: It came from baltimore, Feature commentary, Deleted scenes

Prijsindicatie: €11,49

Bekijk

10. Respect (DVD)

Respect (DVD)

We volgen de opkomst van Aretha Franklin's carrière, van een jong meisje dat meezingt in het koor van haar vaders kerk totdat ze een internationale superster wordt. Respect is het opmerkelijke waargebeurde verhaal van de muziek icoon's reis om haar stem te vinden en koningin van de Soul te worden ... Bonus: - The Making of Respect - Becoming Aretha - Capturing A Legacy - Exploring the Design of RESPECT - en meer !

Prijsindicatie: €14,99

Bekijk

11. Annette (DVD)

Annette (DVD)

Als de beroemde operazangeres Ann na een voorstelling de omstreden cabaretier Henry ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Al snel worden ze omgedoopt tot het perfecte glamourkoppel. De paparazzi volgt ze op de voet, de wereld adoreert ze. De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven echter voorgoed veranderen.

Prijsindicatie: €14,99

Bekijk

12. 40-45 de Musical (DVD)

40-45 de Musical (DVD)

De registratie van de musical 40-45. 10 mei 1940: de tweede wereldoorlog breekt uit. Dit is het verhaal van de twee broers Louis en Staf Segers, tot dan toe twee handen op een buik, maar tegenpolen qua karakter. Ze beleven deze oorlog dan ook elk op hun eigen manier en komen zo lijnrecht tegenover elkaar te staan. Moeder Anna ziet het allemaal met pijn in het hart gebeuren. Vader Emiel, nog zwaar getraumatiseerd door de eerste wereldoorlog, leeft vooral in angst. Na de bevrijding zal het leven van het gezin Segers nooit meer hetzelfde zijn.

Prijsindicatie: €21,99

Bekijk

13. Les Uns et Les Autres

Les Uns et Les Autres

De film volgt vier families met verschillende nationaliteiten (Frans, Duits, Russisch en Amerikaans). Alle vier families hebben een passie voor muziek. De verschillende verhaallijnen kruisen elkaar met hun eigen filmscores. De grootste gebeurtenis in de film is de Tweede Wereldoorlog, die de verhalen van de vier families bij elkaar brengt en het lot van sommigen bepaalt. Hoewel alle personages fictief zijn, zijn velen gebaseerd op historische artiesten en kunstenaars als Edith Piaf, Josephine Baker, Herbert von Karajan, Glenn Miller, Rudolf Noerejev enz. De Bolero brengt de vier families aan het eind van de film allemaal samen.

Prijsindicatie: €9,99

Bekijk

14. American Utopia

American Utopia

'Do we get stupider as we grow up?' In his wildly popular Broadway show American Utopia, David Byrne reflects on human connections, life and how on earth we work through it. He joins the dots with his music and it all starts making sense. Spike Lee here transforms the production into immersive, dynamic cinema that radiates with astounding performances, inventive contemporary dance and political urgency. American Utopia flows like an iridescent dream vision. Work by James Baldwin, Janelle Monáe and Kurt Schwitters is highlighted among exhilarating renditions of Byrne's solo work, as well as Talking Heads classics.

Prijsindicatie: €15,50

Bekijk

15. AMADEUS SE /S 2DVD NL

AMADEUS SE /S 2DVD NL

Wenen, 1781. Hofcomponist Salieri wordt verteerd door afgunst als hij merkt hoe de goddelijke muzikale inspiratie die hij zelf ontbeert, te beurt valt aan de losbandige, hondsbrutale nar Mozart. Gek van jaloezie, besluit hij hem koste wat kost ten gronde te richten. Dit meesterwerk van Milos Forman blijft een ervaring van tijdloze klasse.

Prijsindicatie: €35,49

Bekijk

16. La La Land

La La Land

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Prijsindicatie: €11,99

Bekijk

17. Woodstock

Woodstock

Het beste is beter! "Woodstock", de film die een Oscar® won en algemeen beschouwd wordt als de beste concertfilm ooit gemaakt, zag er nooit beter uit en klonk nooit beter dan in deze editie (waarvoor de regisseur zijn goedkeuring verleende) met herstelde beelden en een verbeterde geluidskwaliteit. Bovendien werd door regisseur Michael Wadleigh 40 minuten beeldmateriaal, dat nooit eerder werd vertoond,in de film verwerkt. De grensverleggende breedbeeldversie toont een uniek festival en legt een tijdperk vast zoals geen enkele andere film dat ooit gedaan heeft. Met o.a.

Prijsindicatie: €10,95

Bekijk

18. High School Musical - 1 t/m 3 (Import)

High School Musical - 1 t/m 3 (Import)

Opgelet, import zonder NL ondertiteling. énkel High School Musical 2 heeft NL ondertiteling. Een muziek - en dansspektakel van buitengewone klasse! Dankzij een onvrijwillig karaoke-optreden op oudejaarsavond ontdekken de ambitieuze basketbalaanvoerder Troy en het verlegen wiskundegenie Gabriella hun gemeenschappelijke zangtalent. Als ze auditie doen voor de hoofdrollen in de schoolmusical en zich voor de tweede ronde weten te kwalificeren, is de wannabe-diva Sharpay behoorlijk kwaad. Ze laat dan ook geen kans voorbijgaan om de audities voor de beide nieuwkomers te verpesten. Tegelijkertijd proberen ook Troys basketbalploeg en Gabriella's wiskundeteam de twee tegen elkaar op te stoken.

Prijsindicatie: €16,41

Bekijk

19. Rent

Rent

Rent is gebaseerd op de opera van Pucinni 'La Boheme'. Het verhaal gaat over een jaar uit het leven van een groep bohémiens die zich staande probeert te houden in het drukke, chaotische leven van New York. Rent is een muzikaal spektakel over geldnood, (verbroken) relaties, drugsverslaving, Aids, de dood, eenzaamheid, vriendschap en de oneindige zoektocht naar geluk. Maar ondanks alles leven de vrienden met slechts één motto: Leef alsof het de laatste dag van je leven is! Taalkeuze: Engels Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch Beeld: 16:9 Geluid: Dolby Digital 5.1

Prijsindicatie: €6,02

Bekijk

20. The King And I

The King And I

Yul Brynner en Deborah Kerr spelen de hoofdrol in één van de meest onvergetelijke musicals aller tijden! Dit visuele en muzikale meesterwerk toont de Oscar-winnende vertolking van Yul Brynner, de onvergetelijke muziek van Rodgers and Hammerstein en de briljante choreografie door Jerome Robbins. Het is het waargebeurde verhaal van een Engelse vrouw, Anna Leonowens (Deborah Kerr), die in 1860 naar Siam (Thailand) komt als onderwijzeres aan het koninklijke hof. Alhoewel zij al spoedig overhoop ligt met de onbuigzame vorst (Brynner), staken Anna en de koning hun wederzijdse pogingen om elkaar te veranderen en beginnen begrip voor elkaar op te brengen.

Prijsindicatie: €14,99

Bekijk

21. Evita

Evita

De film is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Het korte, maar dynamische leven van Eva Peron (Madonna) staat in de film centraal. Evita, werkte zich als vrouw van president Juan Peron (Jonathan Price) vanuit een arm bestaan op tot een van de rijkste, geliefdste en machtigste vrouwen in de wereld. Met haar intelligentie en charme betoverde ze gedurende 7 jaar een land met 18 miljoen inwoners.

Prijsindicatie: €6,00

Bekijk

22. Mary Poppins Returns

Mary Poppins Returns

Mary Poppins keert terug in de betoverende en compleet nieuwe musical Mary Poppins Returns, vertolkt door Emily Blunt. In dit vervolg schiet Mary Poppins de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven.

Prijsindicatie: €11,99

Bekijk

23. Soldaat Van Oranje (Biografie) 2Dvd

Soldaat Van Oranje (Biografie) 2Dvd

Erik Hazelhoff Roelfzema is een icoon. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeit hij uit tot de verzetsheld van Nederland. Vanuit Engeland waar hij in direct contact staat met Koningin Wilhelmina worden zijn gewaagde acties gepland. Zijn onderscheidingen zijn er teveel om op te noemen. Deze documentaire toont, aan de hand van origineel en uitzonderlijk materiaal, wie hij was en wat hij heeft gedaan voor zijn vaderland. Daarnaast vertelt hij zelf hoe hij deze tijd heeft ervaren. Zijn strijdbaarheid, doorzettingsvermogen en moed maken hem een held welke we nooit mogen vergeten!

Prijsindicatie: €11,64

Bekijk

24. August Rush

August Rush

Eén magische nacht op het dak van een café in New York is het begin van een groot muzikaal avontuur. Louis, gitarist van een rockbandje, en Lyla, celliste van een orkest, worden na een verliefde nacht samen ruw van elkaar gescheiden. Jaren later weten ze geen van beiden dat hun zoontje Evan opgroeit in een jongensweeshuis. Evan weet wel dat zijn ouders ergens buiten moeten zijn en besluit na de zoveelste pesterij naar New York te vluchten. Inmiddels hebben Louis en Lyla beiden de muziek vaarwel gezegd, maar dromen zij nog steeds over die ene nacht...

Prijsindicatie: €7,99

Bekijk

25. Doris Day Collection

Doris Day Collection

Alle 6 films hebben Nederlandse ondertitels Collection of films starring Doris Day. In 'Please Don't Eat the Daisies' (1960) Day stars as housewife Kate McKay, who moves out of New York to the suburbs with her husband Larry (David Niven) and their four sons. However, when Kate finds out Larry has been keeping up a partying lifestyle in the city and has been seen out with Broadway star Deborah Vaughan (Janis Paige), she begins to suspect he is up to no good.

Prijsindicatie: €29,64

Bekijk