De populairste Muziekfilms op DVD van dit moment

Ben je op zoek naar een goede muziekfilm die je nog niet hebt gezien? Hier vind je de beste muziekfilms op DVD om naar te kijken.

1. Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

Prijsindicatie: €8

Bekijk op Bol.com

2. The Sound Of Music

The Sound Of Music

Ieder lied is een klassieker, ieder moment een meesterwerk! Beleef dit magische, hartverwarmende waargebeurde verhaal, dat de meest populaire familiefilm aller tijden genoemd mag worden, Rodgers & Hammerstein's Sound Of Music. Julie Andrews laat het witte doek schitteren in haar rol van Maria, de levendige jonge vrouw die het klooster verlaat om gouvernante te worden van de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp, een autocratische weduwnaar wiens strikte huishoudelijke regels geen ruimte laten voor muziek en plezier. Als winnaar van vijf Oscars, waaronder Beste Film, vertoont deze tijdloze klassieker s'werelds meest geliefde songs.

Prijsindicatie: €9.99

Bekijk op Bol.com

3. Greatest Showman

Greatest Showman

Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht. De film is geregisseerd door nieuwkomer Michael Gracey en voorzien van de muziek van Oscar winnaars Benj Pasek en Justin Paul (La La Land). De overige rollen worden vertolkt door Oscar genomineerde Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron en Rebecca Ferguson.

Prijsindicatie: €8.18

Bekijk op Bol.com

4. Les Uns et Les Autres

Les Uns et Les Autres

De film volgt vier families met verschillende nationaliteiten (Frans, Duits, Russisch en Amerikaans). Alle vier families hebben een passie voor muziek. De verschillende verhaallijnen kruisen elkaar met hun eigen filmscores. De grootste gebeurtenis in de film is de Tweede Wereldoorlog, die de verhalen van de vier families bij elkaar brengt en het lot van sommigen bepaalt. Hoewel alle personages fictief zijn, zijn velen gebaseerd op historische artiesten en kunstenaars als Edith Piaf, Josephine Baker, Herbert von Karajan, Glenn Miller, Rudolf Noerejev enz. De Bolero brengt de vier families aan het eind van de film allemaal samen.

Prijsindicatie: €12.5

Bekijk op Bol.com

5. Phantom of the Opera at the Royal Albert Hall

Phantom of the Opera at the Royal Albert Hall

Om de 25ste Verjaardag van Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera op gepaste wijze te vieren, zette Cameron Mackintosh een unieke, spectaculaire opvoering van de geliefde musical op touw, en dat op een nooit eerder geziene schaal. Voor zijn weelderige, tot in de puntjes verzorgde productie liet hij zich inspireren door de originele mise-en-scène van Hal Prince en Gillian Lynne en maakt hij dankbaar gebruik van de somptueuze Victoriaanse pracht van Londens legendarische Royal Albert Hall. De productie, die uitpakt met meer dan 200 acteurs en muzikanten, voert bovendien enkele erg speciale gasten ten tonele.

Prijsindicatie: €11.99

Bekijk op Bol.com

6. Mamma Mia! The Movie & Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia! The Movie & Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia! The Movie Donna (Meryl Streep), een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie (Amada Seyfried), de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie's huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie (Julie Walters) en de rijke, meermalen gescheiden Tanya (Christine Baranski) van haar vroegere backing-band 'Donna and the Dynamos'. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd.

Prijsindicatie: €13.01

Bekijk op Bol.com

7. The Wizard of Oz

The Wizard of Oz

We staan te trappelen van ongeduld, er bestaat geen vergelijkbare film. Generatie op generatie brengt The Wizard Of Oz (De Tovenaar van Oz) mensen samen – kinderen, volwassenen, gezinnen, vrienden. Het schitterende land van Oz, een droomwereld met betoverde bossen, dansende vogelverschrikkers en zingende leeuwen, overspoelt ons met zijn magie en sleept ons van het ene muzikale avontuur naar het andere. The Wizard Of Oz is gebaseerd op de alom geprezen boekenreeks van L. Frank Baum en werd door het American Film Institute beoordeeld als de beste familiefilm aller tijden.

Prijsindicatie: €9.99

Bekijk op Bol.com

8. Labyrinth

Labyrinth

De tiener Sarah (Jennifer Connelly) moet voor de zoveelste maal alleen op haar kleine broertje Toby (Toby Froud) passen, wanneer haar ouders op stap zijn. Ze vervloekt dit met het gevolg dat Toby gevangen wordt genomen door Jareth the Goblin King (David Bowie). Sarah moet haar broertje bevrijden uit het kasteel van de koning. Hiervoor moet ze door een groot labyrint dat steeds verandert en waarin niets lijkt wat het is. De klok tikt door want ze heeft maar 13 uur de tijd om bij het kasteel te komen...

Prijsindicatie: €8.99

Bekijk op Bol.com

9. Fisherman's Friends

Fisherman's Friends

Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt. Als de bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

Prijsindicatie: €8.5

Bekijk op Bol.com

10. This Is Us - Their Lives On The Road

This Is Us - Their Lives On The Road

ONE DIRECTION: THIS IS US geeft een boeiende en intieme vrije toegang in het leven van het wereldwijde muziek fenomeen. Gecombineerd met prachtige live concert beelden, vertelt deze inspirerende speelfilm het opmerkelijke verhaal van Niall, Zayn, Liam, Harry en Louis' snelle opkomst naar roem, vanaf het begin vanuit hun nederige woonplaats en de competitie in de X-Factor, tot het veroveren van de wereld en het optreden in de beroemde Londense O2 Arena. Hoor het van de jongens zelf en zie het door hun eigen ogen wat het echt is om One Direction te zijn.

Prijsindicatie: €7.11

Bekijk op Bol.com

11. August Rush

August Rush

Eén magische nacht op het dak van een café in New York is het begin van een groot muzikaal avontuur. Louis, gitarist van een rockbandje, en Lyla, celliste van een orkest, worden na een verliefde nacht samen ruw van elkaar gescheiden. Jaren later weten ze geen van beiden dat hun zoontje Evan opgroeit in een jongensweeshuis. Evan weet wel dat zijn ouders ergens buiten moeten zijn en besluit na de zoveelste pesterij naar New York te vluchten. Inmiddels hebben Louis en Lyla beiden de muziek vaarwel gezegd, maar dromen zij nog steeds over die ene nacht.

Prijsindicatie: €7.06

Bekijk op Bol.com

12. In The Heights [2021] [DVD]

In The Heights [2021] [DVD]

The creator of “Hamilton” and the director of “Crazy Rich Asians” invite you to a cinematic event, where the streets are made of music and little dreams become big. Lights up on Washington Heights. The scent of a cafecito caliente hangs in the air just outside of the 181st Street subway stop, where a kaleidoscope of dreams rallies this vibrant and tightknit community. At the intersection of it all is the likeable, magnetic bodega owner Usnavi (Anthony Ramos), who saves every penny from his daily grind as he hopes, imagines and sings about a better life.

Prijsindicatie: €34.84

Bekijk op Bol.com

13. Singin' In The Rain

Singin' In The Rain

Roem, rijkdom en een hele schare fans: Don Lockwood (Kelly), ster van de stomme film, dacht dat hij alles had. Maar na een blik op de aankomende actrice Kathy Seldon (Reynolds) wist hij wat hij al die tijd gemist had. Nu hangt hij aan lantaarnpalen, zingend in de regen en is hij 'ready for love.' Met de gesproken film in opkomst, neemt Don zich voor musicals te maken met de vrouw van zijn dromen. Er is slecht een obstakel: zijn jaloerse tegenspeelster (Jean Hagen), die Don - en de hoofdrol - helemaal voor zichzelf wil! Met Kelly's sensationele Singin ' in The Rain, O'Conners comedy-klassieker Make 'Em Laugh en Cyd Charisse in een prachtig, op ballet geinspireerd droom- dansnummer is deze verbazend onderhoudende film een echt Hollywood-meesterwerk en 'waarschijnlijke de leukste van alle Amerikaanse bioscoopmusicals.

Prijsindicatie: €8.99

Bekijk op Bol.com

14. Pitch Perfect 1 t/m 3

Pitch Perfect 1 t/m 3

Vindt jij de pitches van Pitch Perfect ook zo leuk? Bekijk nu beide avonturen van de Barden Bellas in deze Pitch Perfect boxset! Zowel de eerste tweede en derde film zitten in deze box, voor uren kijk- en luisterplezier naar de optredens van Beca (Anna Kendrick) en Fat Amy (Rebel Wilson)! Pitch Perfect 1 In de muzikale comedy Pitch Perfect wordt de rebelse Beca gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een stel meiden dat elkaar af en toe in de haren vliegt, maar wanneer ze samen zingen klinkt het perfect.

Prijsindicatie: €11.51

Bekijk op Bol.com

15. Mamma Mia! The Movie

Mamma Mia! The Movie

Filmbewerking van de populaire musical die al door meer dan 30 miljoen mensen in 160 steden en acht talen is gezien. De film toont de tijdloze teksten en melodieën van de supergroep ABBA aan het filmpubliek. De zomer van 2008 is het seizoen voor Mamma Mia! Donna (Meryl Streep), een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie (Amada Seyfried), de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie's huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie (Julie Walters) en de rijke, meermalen gescheiden Tanya (Christine Baranski) van haar vroegere backing-band 'Donna and the Dynamos'.

Prijsindicatie: €9.4

Bekijk op Bol.com

16. La La Land

La La Land

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Prijsindicatie: €10.99

Bekijk op Bol.com

17. Jos Brink - De Hommage

Jos Brink - De Hommage

De rijke erfenis van Jos Brink is nu voor het eerst verzameld op maar liefst 10 dvd's en bevat meer dan 24 uur aan door Frank Sanders samengesteld materiaal. Op deze box De Hommage staan de complete musicals 'Maskerade' , 'Amerika Amerika' , 'Evenaar' en 'Sonneveld'. Verder hoogtepunten uit tv-successen als ' Wedden dat…?', de 'kus voor Juliana'. De mooiste afleveringen van 'Langs heilige huisjes', cabaretscènes van Tekstpierement, ontroerende interviews en gesprekken met o.a. Ischa Meijer, Boudewijn Büch en Milou van Sprang.

Prijsindicatie: €39.99

Bekijk op Bol.com

18. Rocketman

Rocketman

Rocketman vertelt het buitengewone leven van Elton John (Taron Egerton), van zijn jeugd als ‘small-town boy’ tot zijn internationale doorbraak. De film volgt de metamorfose van Reginald Dwight, een timide wonderkind, tot een wereldwijde superster. Zijn inspirerende verhaal – gebaseerd op de mooiste liedjes van de ster – laat ons het ongelooflijke succes beleven van een jongetje uit een provinciestadje dat uitgroeide tot een popcultureel icoon.

Prijsindicatie: €6.99

Bekijk op Bol.com

19. My Fair Lady

My Fair Lady

Warempel, ze zijn erin geslaagd! De digitale omzetting van de in 1994 nauwgezet gerestaureerde filmversie van de Lerner en Loewe musical My Fair Laddy is overdadig, beminnelijk en schitterend geslaagd. De alom gelauwerde film sleepte acht Oscars in de wacht, waaronder Beste film en Beste Regisseur(Geaorge Cukor). Rex Harrison- die de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol kreeg- herneemt zijn klassieke toneelrol als de hautaine Henry Higgins, de zelfverzekerde logopedist, die een bizarre weddenschap aangaat: onder zijn begeleiding zal Eliza Doolittle, het bloemenmeisje met het cockney-accent (Audrey Hepburn in een van haar meest geliefde vertolkingen), als hertogin verschijnen op het Embassy Ball.

Prijsindicatie: €8.5

Bekijk op Bol.com

20. Saturday Night Fever S.e.

Saturday Night Fever S.e.

John Travolta levert een sensuele en intelligente vertolking van de beproefde Tony Manero ± die overdag in een verfwinkel in Brooklyn werkt en 's avonds de onbetwiste koning van de dansvloer is. Elke zaterdag trekt Tony zijn shirt met brede revers, zijn broek met welvende pijpen en zijn schoenen met plateauzolen aan en gaat hij op weg naar de enige plek waar hij gezien wordt als een god en niet als een gewone kluns. Maar in het donker, weg van de stroboscopen en de discobol, is het een tragisch verhaal van desillusie, geweld en gebroken harten.

Prijsindicatie: €6.87

Bekijk op Bol.com

21. Grease 2

Grease 2

Vele bekende gezichten uit de tophit "Grease" komen terug op school, en de nieuwe gezichten zijn even gedenkwaardig in dit geslaagde eerbewijs aan rokken, meisjes versieren en tienerliefde. Het is 1961, twee jaar nadat ploeg van de oorspronkelijke Grease op Rydell High zijn eindexamen gedaan had, en er is nu een nieuwe groep `eindexamenklassers'. De Pink Ladies en de T-Birds zijn nog steeds het toppunt van cool, maar alleen is er in de zomer iets gebeurd met Stephanie (Michelle Pfeiffer in haar eerste sterrol), de leidster van de meisjesvereniging.

Prijsindicatie: €6.41

Bekijk op Bol.com

22. K3 - In Wonderland

K3 - In Wonderland

De DVD K3 - In Wonderland is een registratie van de laatste theatershow van Karen, Kristel & Kathleen. Met o.a. de hits Oya Lele, Frans Liedje, Toveren en Tele-Romeo.

Prijsindicatie: €49.9

Bekijk op Bol.com

23. Fame (1980)

Fame (1980)

Zeven lessen per dag en een warme maaltijd. Dat is het strenge regime van New York City's High School for the Performing Arts. Keihard werken is aan de orde van de dag en roem is een verre droom voor de tientallen sterren in spe; muzikanten, acteurs en dansers, die zich aan de Fame Academy inschrijven. En dan zijn er ook nog de alledaagse beslommeringen van het leven en de liefde. Regisseur Alan Parker (Evita, The Commitments) leverde met Fame andermaal een bruisende muziekfilm af die de levens van vier studenten op de voet volgt en hun successen en ontgoochelingen op sublieme wijze door elkaar weeft.

Prijsindicatie: €9.49

Bekijk op Bol.com

24. Musicals Collection

Musicals Collection

Inhoud: - A Star is Born (1954) - Finian's Rainbow - An American in Paris - Meet Me in St. Louis - Singin' in the Rain - Seven Brides for Seven Brothers - The Wizard of Oz - The Great Ziegfeld - The Band Wagon - High Society - Easter Parade - Brigadoon - Victor/Victoria - Little Shop of Horrors - The Barkleys of Broadway - West Side Story

Prijsindicatie: €45.99

Bekijk op Bol.com

25. Bzn - Adieu Bzn The Last Show

Bzn - Adieu Bzn The Last Show

Tracklist 1. Intro 2. Medley / La Primavera / Amore / La France / El Cordobes 3.Medley / Lady McCorey / Oh Me Oh My 4. Filmpje John Meijer 5. Troubadour 6. Love's Like a River 7. Nathalie 8. Filmpje Dick Plat 9. My Number One 10. It Happened 42 Years Ago 11. Medley • Mon Amour / Don't Say Goodbye 12. Medley / Twilight / Le Légionnaire / Just an Illusion / The Old Calahan 13. Filmpje Carola Smit 14. Medley / Wheels On Fire / If I Had Only a Chance / Help me / Yeppa 15. Leef Je Leven 16. Mon Amour (a capella) 17.

Prijsindicatie: €36.99

Bekijk op Bol.com