De populairste Filmhuis films op DVD van dit moment

Ben je op zoek naar een goede filmhuis film die je nog niet hebt gezien? Hier vind je de beste filmhuis films op DVD om naar te kijken.

1. The Way

The Way

Tom, een Amerikaanse dokter, reist naar St. Jean Pied de Port in Frankrijk om de stoffelijke resten van zijn zoon op te halen. De jongen is tijdens een storm omgekomen in de Pyreneeën terwijl hij de Camino de Santiago aan het lopen was. Deze route staat ook wel bekend als De Weg van Sint Jacob. Gedreven door overweldigend verdriet en het verlangen om zijn zoon beter te begrijpen besluit Tom om ook aan de historische Pelgrimstocht te beginnen.

Prijsindicatie: €6,99

Bekijk

2. Gli Anni Piu Belli (DVD)

Gli Anni Piu Belli (DVD)

GLI ANNI PIÙ BELLI ("de mooiste jaren") is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar. Giulio (Pierfrancesco Favino), Gemma (Micaela Ramazzotti), Paolo (Kim Rossi Stuart) en Riccardo (Claudio Santamaria) zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstellingen. Naarmate de jaren verstrijken verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden.

Prijsindicatie: €24,99

Bekijk

3. Good Bye, Lenin!

Good Bye, Lenin!

Oost Berlijn, november 1989. Alex Kerner heeft een probleem: de muur is gevallen! Alex's moeder - een trotse DDR burger - ontwaakte zojuist uit haar coma. Nieuws over de triomf van het kapitalisme zou haar fataal kunnen worden. Alex ziet dan ook geen andere oplossing dan de DDR binnen de muren van hun Berlijnse appartement te laten herrijzen. Maar wat begint als een leugentje om bestwil, loopt steeds meer uit de hand... Good Bye Lenin! Is met meer dan 7 miljoen bezoekers in Duitsland en box-office top 5 notitie in de rest van Europa de meest succesvolle Duitste film van de afgelopen jaren. Beeld: 16:9 anamorphic Geluid: Duits Dolby Digital 5.

Prijsindicatie: €19,90

Bekijk

4. Jacques Tati - De Complete Collectie

Jacques Tati - De Complete Collectie

Deze unieke Jacques Tati collectie bevat alle zes digitaal gerestaureerde films van de tijdloos grappige grootmeester van de Franse komedie. Zijn origineel gebruik van geluid en visuele details heeft bijzonder veel filmmakers geïnspireerd, en zijn werk is tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder amusant en aantrekkelijk voor jong en oud. Het zijn stuk voor stuk films die het hele gezin zullen charmeren. Deze collectie bevat ook alle korte films van Tati en veel nooit eerder vertoond bonusmateriaal. Een niet te missen verzamelbox met het complete oeuvre van één van de meest kleurrijke en gelauwerde figuren uit de filmgeschiedenis.

Prijsindicatie: €22,32

Bekijk

5. Belfast [DVD] [2022](import met o.a. NL ondertiteling)

Belfast [DVD] [2022](import met o.a. NL ondertiteling)

Written and directed by Academy Award® nominee Kenneth Branagh, Belfast is a poignant story of love, laughter and loss in one boy’s childhood amid the music and social tumult of the late 1960s. Buddy’s family lives in a largely Protestant district with a few Catholic families, but one day his community and everything he thought he understood about life is suddenly turned upside down. Buddy’s family gets caught in the mayhem and must decide to stay or leave the only place they have ever called home.

Prijsindicatie: €28,39

Bekijk

6. Fabian oder der Gang vor die Hunde (Duits met alleen Duitse ondertiteling)

Fabian oder der Gang vor die Hunde (Duits met alleen Duitse ondertiteling)

LET OP ! DUITS GESPROKEN MET ALLEEN DUITSE ONDERTITELING ! Berlin, 1931: Ein Ort zwischen Untermiete und Unterwelt, wo Bordelle Ateliers sind, Nazis auf den Straßen pöbeln und der junge Fabian tagsüber als Werbetexter arbeitet und nachts mit seinem Freund Labude durch die schrägen Etablissements der Stadt zieht. Erst als sich Fabian in die hübsche Schauspielerin Cornelia verliebt, scheint sein Leben für einen Moment ein bisschen weniger düster. Als er dann aber seinen Job verliert und sich Cornelias Zuneigung zu Ihrem Produzenten wächst, droht ihm die Situation zu entgleiten.

Prijsindicatie: €19,99

Bekijk

7. Death In Venice

Death In Venice

Componist Gustav Aschenbach (Dirk Bogarde) reist naar Venetië om er tot rust te komen. Hij lijkt een gereserveerde, beschaafde man. Maar wanneer hij iemand ziet die zijn geheime passie aanwakkert, luidt deze obsessie zijn ondergang in. Regisseur Luchino Visconti, Rocco and His Brothers, The Damned, verfilmt de klassieke roman van Thomas Mann tot een adembenemend poëtisch meesterwerk. Net zoals Aschenbach laat Visconti zich kennen als een geobsedeerd artiest. Zijn sfeervolle films weten niet alleen perfect een tijdskader te schetsen, maar verbergen onder het schijnbaar vredige oppervlak altijd hoog oplaaiende emoties.

Prijsindicatie: €9,99

Bekijk

8. Lolita

Lolita

De Europese emigrant Humbert Humbert wordt vlak nadat hij aankomt in Ramsdale, New Hampshire, smoorverliefd. Hij wil trouwen met Charlotte Haze. Zo kan hij altijd dichtbij zijn geliefde zijn - Charlottes vroegrijpe dochter! Filmregisseur Stanley Kubrick verkent het thema seksuele obsessie (een onderwerp dat hij 37 jaar later in Eyes Wide Shut weer zou aanroeren) in zijn versie van de roman van Nabokov, doorspekt met zwarte humor en diepe ontroering.

Prijsindicatie: €12,05

Bekijk

9. Boxen - Best of Award Winning Cinema - Volume 1 (DVD)

Boxen - Best of Award Winning Cinema - Volume 1 (DVD)

10 van onze mooiste films uit de Award WInning Cinema in één box! Deze tiendelige box bestaat uit de volgende titels: 45 Years Festen Una Giornata Particolare Goodbye Lenin! La Grande Bellezza The Lunchbox Mommy Un Prophete Samsara Starred Up

Prijsindicatie: €43,99

Bekijk

10. Das Leben Der Anderen

Das Leben Der Anderen

Oost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost-Duitse geheime politie (Stasi). De Stasi wordt alom gezien als een van de meest effectieve inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen. De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe), alias HGW XX/7, opdracht de twee af te luisteren.

Prijsindicatie: €7,68

Bekijk

11. Parasite

Parasite

Parasite: de Zuid Koreaanse filmhit die in 2019 de wereld veroverde en volgens velen werd beschouwd als 'Een van de beste films van 2019'. De Zuid-Koreaanse thriller won o.a. de belangrijkste filmprijs die er is: de Oscar voor beste film gewonnen. Het is de eerste niet-Engelstalige film ooit die de hoofdprijs op het Oscar gala kreeg. De film van regisseur Joon-Ho Bong won in totaal vier Oscars, waaronder ook die voor beste regie en beste buitenlandse film, en is daarmee de grote winnaar van de Oscar Academy Awards. De film van regisseur Joon-Ho Bong won in totaal vier Oscars, waaronder ook die voor beste regie en beste buitenlandse film, en is daarmee de grote winnaar van de avond geworden.

Prijsindicatie: €9,75

Bekijk

12. Tokyo Story

Tokyo Story

Tokyo Story is een diep ontroerend familieportret van Yasujiro Ozu, waarin het veranderende familieleven in naoorlogs Japan centraal staat. Bekijk hier de gehele Lumière Cinema Selection Het oude echtpaar Shukishi en Tomi wonen samen met hun ongehuwde dochter op het Japanse platteland. Als ze besluiten hun andere kinderen in Tokyo op te zoeken, draait het bezoek uit op een teleurstelling. Ze blijken zo druk met zichzelf en hun levens dat ze geen tijd voor hun ouders hebben. Ontgoocheld reist het echtpaar terug naar huis. Als Tomi onderweg ziek wordt, is het de beurt aan de kinderen om de lange reis af te leggen.

Prijsindicatie: €10,99

Bekijk

13. Speelfilm - Into The Wild

Speelfilm - Into The Wild

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven? Gebaseerd op de gelijknamige beststeller van reisjournalist Jon Krakauer uit 1996. Dit waargebeurde verhaal werd op indrukwekkende wijze verfilmd door Sean Penn en perfect ondersteund door de bekroonde muziek van Eddie Vedder.

Prijsindicatie: €15,81

Bekijk

14. Truman (2015)

Truman (2015)

Wanneer Julián na acht jaar onverwacht bezoek krijgt van zijn beste vriend Tomás, herleven de twee vrienden - vergezeld door Juliáns trouwe hond Truman - oude tijden. Deze ontmoeting is niet alleen een reünie, maar ook een afscheid tussen beide vrienden omdat Julián heeft besloten zich niet meer te laten behandelen voor zijn terminale kanker. Ondertussen moet Julian afscheid nemen van zijn hond en gaan beide vrienden op zoek naar een nieuw thuis voor Truman. De mannen beleven vier onvergetelijke dagen op diverse steden, waaronder Amsterdam.

Prijsindicatie: €9,89

Bekijk

15. Una Giornata Particolare

Una Giornata Particolare

'Een bijzondere dag': 8 mei 1939. Hitler is op bezoek in Rome om een bondgenootschap met de Italiaanse dictator Mussolini te sluiten. De Romeinse huisvrouw Antonietta heeft geen tijd om met haar man en kinderen mee te gaan om de Führer en de Duce toe te juichen. Ze blijkt niet de enige te zijn die is achtergebleven in de huurkazerne: de concierge laat haar radio luid het verslag van de historische gebeurtenis rondtetteren. En Gabriele is thuis, een radiomedewerker die net is ontslagen omdat hij homoseksueel is en die afwacht of ze hem zullen komen halen. 'Una Giornata Particolare' is een hoogtepunt uit de Italiaanse filmgeschiedenis.

Prijsindicatie: €11,99

Bekijk

16. Il Conformista / La CioCiara / Senso / Tre Fratelli / La Notte di san Lorenzo (Italo Classics Box)

Il Conformista / La CioCiara / Senso / Tre Fratelli / La Notte di san Lorenzo (Italo Classics Box)

Il Conformista / La CioCiara / Senso / Tre Fratelli / La Notte di san Lorenzo (Italo Classics Box): 1 - Il Conformista van Bernardo Bertolucci 2 - La CioCiara van Vittorio de Sica 3 - Senso van Luchino Visconti 4 - Tre Fratelli - Francesso Rosi 5 - La Notte di san Lorenzo van Paolo en Vittorio Taviani

Prijsindicatie: €30,00

Bekijk

17. The Phantom Of The Opera

The Phantom Of The Opera

Eind 19de eeuw. Christine, een jonge zangeres, is uitgegroeid tot de ster van de Parijse opera dankzij de zanglessen van een mysterieuze zonderling. Dit 'Spook van de Opera', is een misvormd genie dat ronddoolt in de kelders van het operagebouw. Hij houdt zielsveel van Christine en geeft haar al zijn muzikale kennis door maar zij voelt zich eigenlijk meer aangetrokken tot haar jeugdliefde Raoul. Al snel blijkt dat de Phantom tot alles bereid is om het hart van Christine voor zich te winnen...

Prijsindicatie: €29,39

Bekijk

18. Dagboek van een herdershond - Speciale editie

Dagboek van een herdershond - Speciale editie

Speciale editie 2004. 2DVD In 2001 is 'Dagboek van een herdershond' genomineerd voor de Signaalprijs, de bekroning voor het beste programma in een periode van 50 jaar.

Prijsindicatie: €12,99

Bekijk

19. Le Grand Bain

Le Grand Bain

Deze titel is alleen beschikbaar in Nederland. In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

Prijsindicatie: €10,99

Bekijk

20. Merry Christmas Mr. Lawrence

Merry Christmas Mr. Lawrence

Java 1942. De komst van de geheimzinnige Britse officier Celliers (David Bowie) in een met strakke hand door Sakamoto bestuurd Japans gevangenenkamp leidt tot conflictsituaties. De film gebaseerd op de roman "The Seed and the Sower" van Sir Lawrence van der Prost, schetst niet alleen de botsing tussen de 2 mannen maar ook die tussen culturen. Prachtig verfilmd door Nagisa Oshima met natuurlijk de legendarische filmkus tussen Bowie en Sakamoto. De fraaie muziek van Ryuichi Sakamoto vervolmaakt deze klassieker.

Prijsindicatie: €9,99

Bekijk

21. Before Midnight

Before Midnight

Negen jaar na de laatste rendez-vous en bijna twee decennia sinds hun eerste ontmoeting, treffen we Celine en Jesse dit keer in Griekenland. Inmiddels getrouwd en ouders van twee dochters. De zonovergoten vakantie zit er bijna op en beiden staan niet te popelen om terug te keren naar het werkende leven en de dagelijkse beslommeringen in Parijs. Tijdens de laatste nacht op het eiland komen Celine en Jesse’s angsten en frustraties boven tafel en staan ze voor de keuze: bij elkaar blijven of een punt achter de relatie zetten.

Prijsindicatie: €10,99

Bekijk

22. Agatha Christie Box

Agatha Christie Box

In deze prachtige dvd box zijn alle 8 beste korte verhalen van Agatha Christie verzameld. Het speurdersduo commissaris Larosière en inspecteur Emile Lampion worden geconfronteerd met een aantal mysterieuze zaken. De commissaris ontvangt anonieme brieven waarin wordt aangekondigd dat er binnenkort iemand zal worden vermoord. Het beoogde slachtoffer is een rijke dame die haar geld besteedt aan de strijd om gelijke rechten voor vrouwen. Dan rijst de vraag: hoe woon je als man o nopvallend een bijeenkomst van feministen bij? Door je als vrouw te vermommen, natuurlijk! Maar ondanks zijn hoge hakken weet inspecteur Lampion niet te voorkomen dat de moordenaar toeslaat...

Prijsindicatie: €8,90

Bekijk

23. Süskind

Süskind

1942. In het door de nazi's bezette Amsterdam besluit de joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia's toenemen en het net zich verder sluit rond de joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

Prijsindicatie: €10,99

Bekijk

24. The Way Back

The Way Back

Valka, Janusz, Mr Smith en hun reisgenoten vormen een groep van zeven dappere gevangenen, jong en oud, die zijn ontsnapt uit een Siberisch Sovjet werkkamp in 1940. Nadat het ze is gelukt te ontsnappen uit het kamp staat hen een lange, barre tocht te wachten. Ze ontdekken wat echte vriendschap betekent en zoeken voordurend bij elkaar de kracht om per voet meer dan 6.400 km af te leggen. De reis voert de groep door het koude Siberië, de hete Gobi woestijn en het bergachtige Tibet. Lukt het de gevangenen om deze barre tocht in extreme omstandigheden te overleven?

Prijsindicatie: €6,99

Bekijk

25. As It Is In Heaven (+bonusfilm)

As It Is In Heaven (+bonusfilm)

Daniel Daréus is een succesvolle internationaal bekende dirigent die aan de top meedraait. Maar hij is ook eenzaam, voelt zich slecht en is de uitputting nabij door het jachtige leven dat hij leidt. Na een lichamelijke en emotionele inzinking besluit Daniel zijn carriere abrupt te onderbreken en keert alleen terug naar Norrland, het dorpje in het hoge noorden van Zweden waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Zijn komst maakt natuurlijk wel wat los want Daniel is wereldberoemd en dat maakt hem tot mikpunt van de nieuwsgierigheid van de inwoners van Norrland die hem met evenveel bewondering als argwaan ontvangen.

Prijsindicatie: €14,00

Bekijk