De populairste Filmhuis films op DVD van dit moment

Ben je op zoek naar een goede filmhuis film die je nog niet hebt gezien? Hier vind je de beste filmhuis films op DVD om naar te kijken.

1. To Kill A Mockingbird (60th Anniversary) (DVD)

To Kill A Mockingbird (60th Anniversary) (DVD)

Gregory Peck won een Oscar voor zijn briljante vertolking in deze film naar het gelijknamige, met de Pulitzerprijs bekroonde boek over een advocaat uit het Zuiden die de verdediging op zich neemt van een zwarte man, verdacht van verkrachting. De film is een meesterwerk waarin de tijd, de plaats en bovenal de stemming onovertroffen in beeld zijn gebracht. Het decor is een stoffig plaatsje in het Zuiden ten tijde van de depressie. Een blanke vrouw beschuldigt een zwarte man van verkrachting. Hoewel hij beslist onschuldig is, is de uitkomst van deze rechtszaak zo voorspelbaar dat geen advocaat zijn vingers er aan wil branden...behalve Peck, een stadsgenoot van aanzien.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 12,99
bookspot.nl: € 10,99
proxis.com: € 9,71
bookspot.nl: € 10,99

2. The Way

The Way

Tom, een Amerikaanse dokter, reist naar St. Jean Pied de Port in Frankrijk om de stoffelijke resten van zijn zoon op te halen. De jongen is tijdens een storm omgekomen in de Pyreneeën terwijl hij de Camino de Santiago aan het lopen was. Deze route staat ook wel bekend als De Weg van Sint Jacob. Gedreven door overweldigend verdriet en het verlangen om zijn zoon beter te begrijpen besluit Tom om ook aan de historische Pelgrimstocht te beginnen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 6,51
bookspot.nl: € 5,99
bookspot.nl: € 5,99
proxis.com: € 5,24

3. Fanny & Alexander (Restored Version)

Fanny & Alexander (Restored Version)

Fanny en Alexander, in 1982 aangekondigd als “mijn laatste film”, wordt terecht beschouwd als het absolute hoogtepunt in het oeuvre van Ingmar Bergman. Bekijk hier de gehele Lumière Cinema Selection Op het hartverwarmend kerstfeest van de familie Ekdahl maken we kennis met o.m. Oscar, directeur van het theater en zijn vrouw Emilie, een graag geziene actrice. Hun kinderen Fanny en Alexander kijken gefascineerd en luisteren naar de kleurrijke ooms en tantes en begrijpen weinig van hun doen en laten. Aan hun relatief gelukkige bestaan komt na het overlijden van Oscar abrupt een einde wanneer hun moeder Emilie hertrouwt met dominee Edvard Vergerus.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 9,99
bookspot.nl: € 9,99
proxis.com: € 8,79
bookspot.nl: € 9,99

4. Jacques Tati - De Complete Collectie

Jacques Tati - De Complete Collectie

Deze unieke Jacques Tati collectie bevat alle zes digitaal gerestaureerde films van de tijdloos grappige grootmeester van de Franse komedie. Zijn origineel gebruik van geluid en visuele details heeft bijzonder veel filmmakers geïnspireerd, en zijn werk is tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder amusant en aantrekkelijk voor jong en oud. Het zijn stuk voor stuk films die het hele gezin zullen charmeren. Deze collectie bevat ook alle korte films van Tati en veel nooit eerder vertoond bonusmateriaal. Een niet te missen verzamelbox met het complete oeuvre van één van de meest kleurrijke en gelauwerde figuren uit de filmgeschiedenis.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 22,99
bookspot.nl: € 31,99
bookspot.nl: € 31,99
proxis.com: € 31,99

5. Parasite

Parasite

Parasite: de Zuid Koreaanse filmhit die in 2019 de wereld veroverde en volgens velen werd beschouwd als 'Een van de beste films van 2019'. De Zuid-Koreaanse thriller won o.a. de belangrijkste filmprijs die er is: de Oscar voor beste film gewonnen. Het is de eerste niet-Engelstalige film ooit die de hoofdprijs op het Oscar gala kreeg. De film van regisseur Joon-Ho Bong won in totaal vier Oscars, waaronder ook die voor beste regie en beste buitenlandse film, en is daarmee de grote winnaar van de Oscar Academy Awards. De film van regisseur Joon-Ho Bong won in totaal vier Oscars, waaronder ook die voor beste regie en beste buitenlandse film, en is daarmee de grote winnaar van de avond geworden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 8,99
bookspot.nl: € 10,99
proxis.com: € 11,19
bookspot.nl: € 10,99

6. Hou me vast : De Dijk

Hou me vast : De Dijk

Al bijna 30 jaar toert De Dijk door Nederland. Van Nijeveen tot Bergen op Zoom, van Weert tot Broek op Langedijk. In vrijwel ongewijzigde samenstelling heeft deze band een steeds breder publiek aan zich weten te binden. Ze zijn samen opgegroeid en hebben elkaar beter gemaakt door keihard en op een unieke manier samen te werken. Terwijl voor de buitenwereld Huub van der Lubbe het gezicht is van de band, is de band van binnen vooral een collectief: alles wordt in gezamenlijkheid besloten. Het gaat altijd om ‘samen’. De Dijkleden hebben alles wat je je als muzikant kunt wensen in Nederland: altijd volle zalen, en een band van vrienden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 6,99

7. The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel

Check in bij The Grand Budapest Hotel en laat je onderdompelen in deze unieke film van Wes Anderson met een fantastische cast. Gustave H., de conciërge van een bekend hotel, blikt terug op zijn excentrieke avonturen met Zero Moustafa, de lobbyjongen die zijn beste vriend wordt. Gustave H. vertelt over de spectaculaire diefstal & opsporing van een waardevol Renaissance schilderij, over de dodelijke strijd om een familiefortuin, over een wanhopige achtervolging op motoren, in treinen, op sledes & ski's én over een opbloeiende liefde. Dit alles tegen de achtergrond van een drastisch veranderend Europa in de jaren tussen de twee Wereldoorlogen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 10,49
bookspot.nl: € 9,99
proxis.com: € 8,79
bookspot.nl: € 9,99

8. Death In Venice

Death In Venice

Componist Gustav Aschenbach (Dirk Bogarde) reist naar Venetië om er tot rust te komen. Hij lijkt een gereserveerde, beschaafde man. Maar wanneer hij iemand ziet die zijn geheime passie aanwakkert, luidt deze obsessie zijn ondergang in. Regisseur Luchino Visconti, Rocco and His Brothers, The Damned, verfilmt de klassieke roman van Thomas Mann tot een adembenemend poëtisch meesterwerk. Net zoals Aschenbach laat Visconti zich kennen als een geobsedeerd artiest. Zijn sfeervolle films weten niet alleen perfect een tijdskader te schetsen, maar verbergen onder het schijnbaar vredige oppervlak altijd hoog oplaaiende emoties.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 9,99
bookspot.nl: € 8,99
proxis.com: € 7,28
bookspot.nl: € 8,99

9. Les Choristes

Les Choristes

1948. Clément Mathieu (Gérard Jugnot), een werkloze muziekleraar, krijgt een baan als ambtenaar in een tuchtschool voor minderjarige jongeren. Hij is geschokt door de harde dagelijkse routine van de school en vooral door het extreme en grotendeels nutteloze beleid van directeur Rachin (François Berléand). Mathieu besluit de kinderen op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met de kracht en magie van muziek.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 17,95

10. Das Leben Der Anderen

Das Leben Der Anderen

Oost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost-Duitse geheime politie (Stasi). De Stasi wordt alom gezien als een van de meest effectieve inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen. De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe), alias HGW XX/7, opdracht de twee af te luisteren.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 7,25
proxis.com: € 6,92

11. Le Grand Bain

Le Grand Bain

Deze titel is alleen beschikbaar in Nederland. In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 13,99
proxis.com: € 9,74
bookspot.nl: € 10,99
bookspot.nl: € 10,99

12. Fanny & Alexander

Fanny & Alexander

Ingmar Bergmans naam was lang synoniem voor "diepzinnig", "filosofisch" en "voor de cinefielen". Veel van zijn films gingen over goed en kwaad, schuld en onschuld, God en mens maar waren producten van hun tijd: de jaren zestig, hoogtijdagen van de filosofie en vernieuwing in de vertelkunst. De ouder wordende Bergman, die steeds meer begon terug te kijken op zijn eigen leven, werd na 1980 "warmer", "klassieker" en "milder", met zin voor relativering en zelfs milde humor. Zijn films werden toegankelijker voor een breed publiek. FANNY OCH ALEXANDER, in 1982 aangekondigd als "mijn laatste film", wordt dan ook terecht beschouwd als het absolute hoogtepunt in zijn oeuvre.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 16,99
bookspot.nl: € 16,99
proxis.com: € 16,79
bookspot.nl: € 16,99

13. Fc De Kampioenen - De Complete Collectie + Film

Fc De Kampioenen - De Complete Collectie + Film

Toen F.C. De Kampioenen voor het eerst op televisie kwam in oktober 1990 kon niemand vermoeden dat deze serie in 2010 nog steeds een kijkcijferkanon zou zijn. In deze 51 DVD box vind je alles, maar dan ook alles van F.C. De Kampioenen. Inclusief 3-DVD's bonusmateriaal. F.C. De Kampioenen is nog steeds met straatlengtes voorsprong de populairste Vlaamse sitcom. De komische misverstanden in de kantine en daarbuiten zorgen voor hilarische momenten. Zie ook www.fcdekampioenen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 169,00

14. Knielen Op Een Bed Violen

Knielen Op Een Bed Violen

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Als Hans een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 10,99
bookspot.nl: € 10,99
proxis.com: € 11,19
bookspot.nl: € 10,99

15. Christiane F (+ bonusfilm)

Christiane F (+ bonusfilm)

De 13-jarige Christiane ontmoet in de hippe discotheek Sound de verslaafde Detlef. Ze worden verliefd op elkaar en Christiane gaat steeds vaker stiekem naar de Sound. Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt Christiane verslaafd aan heroine. 's Ochtends gaat ze gewoon naar school. 's Middags tippelt ze net als andere jonge verslaafden op het metrostation Zoo en op straat om aan geld te komen voor haar verslaving. Naar de wereldberoemde dagboek-bekentenissen van de echte Christiane F.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 34,99

16. Speelfilm - Into The Wild

Speelfilm - Into The Wild

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven? Gebaseerd op de gelijknamige beststeller van reisjournalist Jon Krakauer uit 1996. Dit waargebeurde verhaal werd op indrukwekkende wijze verfilmd door Sean Penn en perfect ondersteund door de bekroonde muziek van Eddie Vedder.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 16,39

17. The Phantom Of The Opera

The Phantom Of The Opera

Eind 19de eeuw. Christine, een jonge zangeres, is uitgegroeid tot de ster van de Parijse opera dankzij de zanglessen van een mysterieuze zonderling. Dit 'Spook van de Opera', is een misvormd genie dat ronddoolt in de kelders van het operagebouw. Hij houdt zielsveel van Christine en geeft haar al zijn muzikale kennis door maar zij voelt zich eigenlijk meer aangetrokken tot haar jeugdliefde Raoul. Al snel blijkt dat de Phantom tot alles bereid is om het hart van Christine voor zich te winnen...

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 32,99

18. Film cadeau | Movie Gift Card | Cadeaukaart | 1-2 films op meJane.com

Film cadeau  | Movie Gift Card | Cadeaukaart | 1-2 films op meJane.com

meJane.com is een Nederlands streamingplatform voor elke filmfan op zoek naar bekroonde films tot minder bekende titels met goede casts uit de hele wereld. Met deze cadeaukaart geef je iemand een avondje ontspannen met een film naar keuze. Geschikt voor alle leeftijden. De gift card heeft een tegoed van 12 + 1 extra Moviepoints (€6,50). Films kijk je op meJane al vanaf 6 Moviepoints. Wil je een bericht toevoegen? Na bestelling ontvang je binnen 5 minuten een e-mail met een link naar jouw persoonlijke bestelpagina. Kies hier een themakaartje en voer het bericht in.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 5,99

19. De Helaasheid Der Dingen

De Helaasheid Der Dingen

De Helaasheid Der Dingen is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Dimitri Verhulst. Met dit meesterwerk drukt regisseur Felix van Groeningen definitief zijn stempel op de Nederlandstalige film. Bekijk hier de gehele Lumière Cinema Selection Gunther Strobbe, 13, woont samen met zijn vader en drie nonkels bij zijn grootmoeder. De Strobbes zijn na een reeks mislukte huwelijken terug ingetrokken in hun ouderlijk huis. Ze leven er in het smerigste kot van het onooglijke Reetveerdegem onder het motto "God schiep de dag en wij feesten er ons vrolijk doorheen". Gunther wordt er dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden alcohol, rokkenjagen en nietsdoen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 11,04
bookspot.nl: € 9,99
proxis.com: € 8,79
bookspot.nl: € 9,99

20. Thirteen

Thirteen

Thirteen is een realistisch verhaal over de soms harde wereld van tieners. Voor de 13-jarige studente Tracy (Evan Rachel Woods) verandert haar leven totaal, wanneer Evie (Nikkie reed), het mooiste en populairste meisje van de school, haar meetrekt in de wereld van sex, geweld en drugs. Beeld: 16x9 (1.85:1) Geluid: Engels, frans Dolby Digital 5.1 Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks Extra's: Audiocommentaar van de regisseur, acteurs en schrijvers, 10 verwijderde scenes, Making Of, Easter Eggs

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 10,95

21. 2010 : The Year We Make Contact

2010 : The Year We Make Contact

Roy Scheider (Jaws) en John Lithgow (3rd Rock From The Sun), beiden tweemaal genomineerd voor een Oscar werkten samen met scenarioschrijver/regisseur Peter Hyams (Narrow Margin) en viervoudig Oscar-winnaar en special effects-specialist Richard Edlund voor dit ontzettend mooie, ontroerende vervolg op 2001: A Space Odyssey. Deze film zit vol actie, avontuur en inzichten in veel van de kosmische, onopgeloste mysteries van de eerste film en is een spectaculaire, eersteklas thriller … en een meesterwerk van moderne science fiction.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 18,00

22. La Grande Bellezza

La Grande Bellezza

Jep Gambardella is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. LA GRANDE BELLEZZA is een cinematografische ode aan Fellini's LA DOLCE VITA en de stad ROME.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 24,00

23. Speelfilm - Nightmare Before Christmas

Speelfilm - Nightmare Before Christmas

The Nightmare Before Christmas is nu digitaal gerestaureerd en geremastered, en intenser, donkerder en schitterender dan ooit, precies zoals Tim Burton zich had voorgesteld. Kan Kerstmis worden gered? Jack Skellington, de Pompoen Koning van Halloween Town, is uitgekeken op altijd weer dezelfde sleur van schrikken en gillen, en verlangt ernaar om de vreugde van Kerstmis te verspreiden. Maar zijn vrolijke missie brengt de Kerstman in gevaar en is een nachtmerrie voor alle brave jongetjes en meisjes!

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 19,99

24. Forgotten

Forgotten

Na het overlijden van haar negenjarig zoontje is Telly Paretta (Julianne Moore) wanhopig. Ongeveer een jaar later bezoekt ze een psychiater, Dr. Jack Munce (Gary Sinise). Plotseling gebeuren er vreemde dingen om haar heen. Haar auto staat niet waar ze hem had geparkeerd, een kop koffie blijkt plots verdwenen en beelden van haar zoon verdwijnen van familiefoto's. Dan vertellen de psychiater en haar man Jim (Anthony Edwards) haar dat ze nooit een zoon heeft gehad... Beeld: 16:9 Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, , Pools, Hongaars, Roemeens, Israëlisch, Arabisch Geluid: Engels (Dolby Digital 5.1), Spaans (Dolby Digital 5.1), Hongaars (Dolby Digital 5.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 6,95

25. Coco Avant Chanel

Coco Avant Chanel

Het indrukwekkende levensverhaal van het belangrijkste mode-icoon ter wereld. In haar veelgeprezen hoofdrol geeft Audrey Tautou (Amélie, The Da Vinci Code) gestalte aan het legendarische stijlicoon Coco Chanel. Vanaf haar armoedige jeugd in een weeshuis op het Franse platteland klom ze op tot de hoogste kringen in het chique Parijs. Ze was zangeres, maîtresse, kleermaakster, rebel en werd uiteindelijk hét grote mode-icoon voor moderne vrouwen over de hele wereld.

Verkrijgbaar bij:

bol.com: € 9,06