De populairste Filmhuis films op DVD van dit moment

Ben je op zoek naar een goede filmhuis film die je nog niet hebt gezien? Hier vind je de beste filmhuis films op DVD om naar te kijken.

Bijgewerkt: 05-12-2023 03:20

1. Un Conte De Noel (DVD)

Un Conte De Noel (DVD)

Aanvankelijk hadden Abel Vuillard en zijn veel jongere vrouw Junon twee kinderen, Joseph en Elizabeth. Als blijkt dat Joseph lijdt aan de ziekte van Hodgkin, is hun enige hoop een beenmergtransplantatie. Aangezien niemand geschikt beenmerg heeft, verwekken Abel en Junon een derde kind, Henri. Maar ook Henri blijkt Joseph niet te kunnen redden en Joseph sterft. Vele jaren later draagt de familie Vuillard deze dramatische gebeurtenissen nog met zich mee. De relatie tussen de kinderen - Elizabeth, Henri en de later geboren zachtmoedige Ivan - is uitermate gespannen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

2. Zabriskie Point

Zabriskie Point

Antonioni's aanklacht tegen de Amerikaanse consumptiemaatschappij. Tijdens een studentendemonstratie wordt een politieman gedood. Student Frechette wordt verdacht en vlucht met een gestolen vliegtuigje de woestijn in. Daar ontmoet hij secretaresse Halprin, die op weg is naar een conferentie in Phoenix.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

3. Elephant

Elephant

Gus Van Sant's nieuwste film neemt ons mee naar een Amerikaanse middelbare school. ELEPHANT ontplooit zich als een doodgewone schooldag, gevuld met schoolwerk, voetbal, roddel en 'socializing'.Elephant observeert het doen en laten van verschillende studenten en laat ons zien hoe ze echt zijn. Zo maken we kennis met Eli, die verschillende studenten voor z'n camera laat poseren. Nate die na de voetbaltraining met z'n vriendinnetje Carrie gaat eten. Brittany, Jordan, en Nicole klagen over de bemoeizucht van hun moeders. John loopt over het gras naar buiten en kruist het pas met Alex en Eric. Een doodgewone schooldag, maar dit lijkt alleen maar zo.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. Prophète, Un

Prophète, Un

De 19-jarige Malik wordt veroordeeld tot 6 jaar cel. In het keiharde gevangenisbestaan wordt hij al snel in het nauw gedreven door César, de leider van de nietsontziende Corsicaanse maffiabende, die de gevangenis beheerst. Maliks Arabische afkomst en het feit dat hij niet kan lezen noch schrijven, maakt het er allemaal niet makkelijker op. Als César hem vraagt een vieze klus voor hem op te knappen kan Malik geen nee zeggen. Als hij daarin slaagt komt hij iets hoger in de pikorde van de gevangenis, hoewel hij afhankelijk blijft van het goeddunken van de bende. Maar Malik is sluw en maakt in het geheim zijn eigen plannen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. Mr. Klein (DVD)

Mr. Klein (DVD)

Very Kafkaesque story about a man who, having taken on another man's identity, finds that his new life is also fraught with troubles. Brand new restoration

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

6. Le Ragazze Dello Swing (DVD)

Le Ragazze Dello Swing (DVD)

Le Ragazze dello swing van Maurizio Zaccaro is het waargebeurde verhaal van het Trio Lescano. Drie Nederlandse zussen met gouden stem trokken in de jaren ’30 richting Italië. Mussolini was één van de grootste fans van dit swingende trio... totdat bekend werd dat ze van Joodse afkomst waren. Het Trio Lescano maakte meer dan honderd platen en zijn nog steeds legendarisch in Italië, mede door hun uitvoering van het nummer Tulipan. Met glansrollen van Lotte Verbeek (Nothing Personal) en Elise Schaap (Bride Flight) als de zusjes, en met Sylvia Kristel (Emmanuelle) als de moeder van het trio.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

7. Christiane F.

Christiane F.

De 13-jarige Christiane ontmoet in de hippe discotheek Sound de verslaafde Detlef.. Ze worden verliefd op elkaar en Christiane gaat steeds vaker stiekem naar de Sound. Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt Christiane verslaafd aan heroine. 's Ochtends gaat ze gewoon naar school. 's Middags tippelt ze net als andere jonge verslaafden op het metrostation Zoo en op straat om aan geld te komen voor haar verslaving.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Mijn Nachten Met Susan

Mijn Nachten Met Susan

Susan bewoont een opgeknapte boerderij, in gezelschap van de meisjes Sandra, Olga en Julie, met de licht- en mensenschuwe Albert in een achterkamertje en op een afstand gadegeslagen door een waarschijnlijk achterlijke of achtergestelde vrouw die zij Piet noemen. Een zekere Anton arriveert om Susan mee te nemen naar Mouton en blijft logeren, omdat Susan nog niet weet of zij mee zal gaan. Sandra en Olga hebben een Amerikaan vermoord, wiens lijk door Piet in haar hutje verborgen wordt gehouden. Julie houdt het 's nachts met Albert. De meisjes Sandra en Olga houden het met elkaar, proberen het met Anton, die het reeds met Susan heeft aangelegd.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

9. Notting Hill

Notting Hill

Een gescheiden jongeman, William Thacker (Hugh Grant), heeft een boekenwinkeltje ergens in Notting Hill in Londen. Hij verkoopt reisgidsen en boeken vol toeristische informatie. Op een dag krijgt hij het bezoek van een knappe vrouw. William weet niet dat Anna Scott (ulia Roberts) een gevierde Amerikaanse actrice is en het toeval zorgt er voor dat ze elkaar na korte tijd opnieuw ontmoeten. Dan maken ze een afspraak en zo komt het dat Anna meegaat naar een verjaarsdagfeest bij de zus van William. Na het feest brengt hij haar terug naar het hotel maar daar verneemt Anna dat haar Amerikaanse verloofde voor een kort bezoek naar Londen is overgewaaid.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

10. L'Avenir

L'Avenir

Nathalie is professor in de filosofie aan een Parijs lyceum. Ze is gepassioneerd door haar baan en houdt er van om haar gevoelens over het denken over te brengen. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en verdeelt haar leven over haar familie, haar ex-leerlingen en haar zeer bezitterige moeder. Tot op een dag haar man haar komt vertellen dat hij haar verlaat voor een andere vrouw. Ze wordt plots geconfronteerd met een nieuwe vrijheid en ziet zich genoodzaakt zichzelf opnieuw uit te vinden. L'Avenir is een film van Mia Hansen- Løve (Le père de mes enfants, Un amour de jeunesse) met in de hoofdrol Isabelle Huppert (Elle, Amour, La Pianiste).

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

11. Film cadeaubon | Movie Gift Card | Cadeaukaart | 1-2 films op meJane.com

Film cadeaubon  | Movie Gift Card | Cadeaukaart | 1-2 films op meJane.com

Persoonlijk Filmcadeau meJane.com is een streamingdienst voor dé filmfan in België en Nederland op zoek naar inspiratie, sensatie en emotie. Met blockbusters net uit de bioscoop, filmklassiekers met de beste acteurs en onontdekte parels met bijzondere verhalen. Met deze cadeaukaart geef je iemand een avondje ontspannen met een film naar keuze. De gift card heeft een tegoed van 12 + 1 extra Moviepoints ter waarde van €6,50 en blijft minimaal 2 jaar geldig. Films kijk je op meJane al vanaf 6 Moviepoints (in HD-kwaliteit en met surround sound). Wil je een bericht toevoegen? Direct na bestelling ontvang je een e-mail met hierin een link naar jouw persoonlijke bestelpagina.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

12. Nosferatu The Vampyre

Nosferatu The Vampyre

Dit is de DVD van Nosferatu The Vampyre

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

13. Amants Du Pont-Neuf, Les

Amants Du Pont-Neuf, Les

De oudste brug van Parijs, de Pont Neuf, vormt het décor voor de ontmoeting tussen twee jonge zwervers: Alex, een mislukt circusartiest met een drankprobleem en Michèle, een schilderes die door een mislukte relatie de straat op wordt gedreven en door een ziekte langzaam blind wordt. Het dakloze bestaan is hard, en Michèle wordt steeds afhankelijker van Alex. De twee geliefden delen hun overlevingsavonturen en proberen langzamerhand weer grip op het leven te krijgen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

14. Graaf Van Monte Christo

Graaf Van Monte Christo

Na een gevangenschap van 20 jaar slaagt Edmond Dantès er uiteindelijk in te ontsnappen. Hij is vastbesloten wraak te nemen op de drie mannen die hem de onschuld van zijn jeugd hebben ontnomen. Twee van hen hebben hem verraden; Modego, die zich sinds kort de Graaf van Morcef mag noemen en Danglars. De derde is Villefort, een advocaat die hem zonder enige vorm van proces opsloot. In het bezit van een geweldige schat, hem nagelaten door een voormalig celgenoot, brengt Dantès een jaar door in het Midden-Oosten. Onder de naam Graaf van Monte Cristo keert hij terug naar Frankrijk. Het moment van vergelding is aangebroken…

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

15. Secrets Of Love

Secrets Of Love

Secrets of love is een van de betere bioscoopfilms op erotisch gebied. Het is eigenlijk een drieluik van beroemde humoristische, erotische verhalen van bekende auteurs uit de wereldliteratuur. De drie verhalen zijn: The Spanking (een pak slaag) van Marguerite de Navarre. Dit speelt in de middeleeuwen, waar de bevallige Mariette wegens haar geflirt met een weversgezel een ongenadig pak slaag krijgt. Met al haar vrouwelijke charmes zint ze op wraak... Het tweede verhaal heet The Pupil (het dienstmeisje) en is van Nicolas Restif de la Bretagne.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

16. The Phantom Of The Opera

The Phantom Of The Opera

Eind 19de eeuw. Christine, een jonge zangeres, is uitgegroeid tot de ster van de Parijse opera dankzij de zanglessen van een mysterieuze zonderling. Dit 'Spook van de Opera', is een misvormd genie dat ronddoolt in de kelders van het operagebouw. Hij houdt zielsveel van Christine en geeft haar al zijn muzikale kennis door maar zij voelt zich eigenlijk meer aangetrokken tot haar jeugdliefde Raoul. Al snel blijkt dat de Phantom tot alles bereid is om het hart van Christine voor zich te winnen...

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

17. Fashion Victims

Fashion Victims

Karsten, die net zijn diploma op zak heeft van de middelbare school, ziet zijn plannen voor een wilde zomervakantie in Spanje in rook opgaan. Zijn vader, vertegenwoordiger in vrouwenkleding, moet zijn rijbewijs inleveren en dwingt Karsten zijn chauffeur te zijn. Geheel tegen zijn zin rijdt Kartsen zijn vader met zijn oubollige collectie rond langs de lokale winkels. En de zaken gaan toch al niet zo lekker: er komt flinke concurrentie van Steven, een vlotte jonge verkoper met een veel modernere collectie. Tussen de ritten door ontmoet Karsten Steven, niet wetende dat hij zijn vaders vijand is.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

18. Christiane F.

Christiane F.

De 13-jarige Christiane ontmoet in de hippe discotheek Sound de verslaafde Detlef. Ze worden verliefd op elkaar en Christiane gaat steeds vaker stiekem naar de Sound. Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt Christiane verslaafd aan heroine. 's Ochtends gaat ze gewoon naar school. 's Middags tippelt ze net als andere jonge verslaafden op het metrostation Zoo en op straat om aan geld te komen voor haar verslaving. Naar de wereldberoemde dagboek-bekentenissen van de echte Christiane F.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

19. The Commitments - 25th Anniversary Edition

The Commitments - 25th Anniversary Edition

Dit is de DVD van Commitments

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

20. Call Me By Your Name (DVD)

Call Me By Your Name (DVD)

Call Me By Your Name is een dvd

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

21. Boyhood (DVD)

Boyhood (DVD)

Een unieke belevenis die zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. BOYHOOD werd gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, en vangt tot in verbazingwekkend detail de jeugd van Mason. In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Een prachtige en hartverwarmende ode aan het opgroeien, het familieleven, en het verstrijken van de tijd. Een instant klassieker die niemand onberoerd laat.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

22. Farinelli: Il Castrato

Farinelli: Il Castrato

Een film van GERARD CORBIAU Deze film speelt zich af in het barokke Europa van de 18e eeuw en is gebaseerd op het het leven van de broers Carlo & Riccardo Broschi. Carlo oftewel Farinelli, is de meest beroemde castraatzanger aller tijden en zijn broer Riccardo een middelmatig componist. Ze delen alles samen: zowel muziek als vrouwen. Hun vriendschap wordt bedreigd door de componist Händel (Jeroen Krabbé) en Farinelli's nieuwe liefde, Alexandra. Uiteindelijk zorgt Riccardo ervoor dat Farinelli's diepste wens in vervulling gaat. Sex, Drugs & Rock 'n Roll in de 18e eeuw! Ondertiteling: Nederlands Menutaal: Nederlands Beeldformaat: Anamorphic widescreen Audio Type: Italiaans (Dolby Digital 2.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

23. Les Choristes

Les Choristes

1948. Clément Mathieu (Gérard Jugnot), een werkloze muziekleraar, krijgt een baan als ambtenaar in een tuchtschool voor minderjarige jongeren. Hij is geschokt door de harde dagelijkse routine van de school en vooral door het extreme en grotendeels nutteloze beleid van directeur Rachin (François Berléand). Mathieu besluit de kinderen op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met de kracht en magie van muziek.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

24. Le Refuge

Le Refuge

Mousse en Louis zijn jong, mooi, rijk en erg verliefd. Maar op een avond gaat het mis: Louis sterft aan een overdosis. Mousse blijft alleen achter. Tot haar grote schrik blijkt ze ook nog zwanger van hem. Parijs is na haar traumatische ervaring haar stad niet meer en ze vlucht zonder plan naar een vakantiehuis bij Biarritz. Daar wordt ze opgezocht door Paul, de jongere homoseksuele broer van Louis. Le Refuge vormt samen met Sous le Sable en Le Temps Qui Reste een trilogie over dood en rouw. Le Refuge gaat echter ook over zwangerschap en geboorte en is het meest optimistische deel van Ozons trilogie.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

25. Napoleon (1927)

Napoleon (1927)

Dit is de DVD van Napoleon (1927) -B&W-

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >