De populairste dramafilms op DVD van dit moment

Op zoek naar een goede dramafilm die je nog niet hebt gezien? Hier vind je de beste dramafilms op DVD om naar te kijken.

Bijgewerkt: 28-11-2023 12:22

1. Le Ragazze Dello Swing (DVD)

Le Ragazze Dello Swing (DVD)

Le Ragazze dello swing van Maurizio Zaccaro is het waargebeurde verhaal van het Trio Lescano. Drie Nederlandse zussen met gouden stem trokken in de jaren ’30 richting Italië. Mussolini was één van de grootste fans van dit swingende trio... totdat bekend werd dat ze van Joodse afkomst waren. Het Trio Lescano maakte meer dan honderd platen en zijn nog steeds legendarisch in Italië, mede door hun uitvoering van het nummer Tulipan. Met glansrollen van Lotte Verbeek (Nothing Personal) en Elise Schaap (Bride Flight) als de zusjes, en met Sylvia Kristel (Emmanuelle) als de moeder van het trio.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

2. Acht Bergen (DVD)

Acht Bergen (DVD)

De Acht Bergen (naar de bestseller Le Otto Montagne van Paolo Cognetti) vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

3. Spektakel Musical 40-45 (DVD)

Spektakel Musical 40-45 (DVD)

De registratie van de musical 40-45 10 mei 1940: de tweede wereldoorlog breekt uit. Dit is het verhaal van de twee broers Louis en Staf Segers, tot dan toe twee handen op een buik, maar tegenpolen qua karakter. Ze beleven deze oorlog dan ook elk op hun eigen manier en komen zo lijnrecht tegenover elkaar te staan. Moeder Anna ziet het allemaal met pijn in het hart gebeuren. Vader Emiel, nog zwaar getraumatiseerd door de eerste wereldoorlog, leeft vooral in angst. Na de bevrijding zal het leven van het gezin Segers nooit meer hetzelfde zijn.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. Sons En Lovers

Sons En Lovers

Sons and Lovers is de prachtige boekverfilming van schrijver D.H. Laurence welke tevens verantwoordelijk is voor de klassieker ''Lady Chatterley'' en vertelt het schrijnende verhaal van een relatie tussen een wanhopige moeder en haar kinderen uit een vervlogen tijd. 1885. De beschaafde en intelligente Gertrude Coppard trouwt de knappe mijnwerker Walter Morel. Als de sexuele aantrekkingskracht afneemt worden hun onderlinge culturele en sociale verschillen alsmaar groter. Walter zoekt troost in de drank terwijl Gertrude al haar liefde steekt in de opvoeding van haar twee zonen William en Paul en hun dochter Annie. Als de jaren verstrijken groeien de kinderen op tot volwassenen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. Oppenheimer (DVD)

Oppenheimer (DVD)

Beleef het adembenemende wereldwijde fenomeen dat het publiek over de hele wereld boeide. Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, neemt de kijker mee in de geest van natuurkundige J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), wiens baanbrekende werk aan het Manhattan Project leidde tot de creatie van de atoombom. Oppenheimer, een ongekend filmisch evenement, bevat een all-star cast met Emily Blunt, Oscar®-winnaar Matt Damon, Oscar®-genomineerde Robert Downey Jr., Oscar®-genomineerde Florence Pugh, Josh Hartnett en Oscar®-winnaars Casey Affleck, Rami Malek en Kenneth Branagh.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

6. Bound Heat - Slave Girls On Consigment (DVD)

Bound Heat - Slave Girls On Consigment (DVD)

Madame heeft een exclusieve winkel waar zij jonge vrouwen verkoopt in slavernij. Haar kwaliteitseisen zijn hoog. Alleen de allermooiste en aller-gehoorzaamste slavinnen zijn goed genoeg voor haar cliënten. Dus selecteert ze haar handelswaar met grote zorgen en leidt ze hen met harde hand op. Wanneer de meisjes gedwee en gehoorzaam aan al haar verlangens voldoen worden ze verscheept naar haar begerige kopers.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

7. Sanditon [DVD]

Sanditon [DVD]

About Charlotte Heywood, a spirited and impulsive woman, who moves from her rural home to Sanditon, a fishing village attempting to reinvent itself as a seaside resort.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Heidi Hola's Pikante Belevenis (DVD)

Heidi Hola's Pikante Belevenis (DVD)

Heidi Hola doet haar naam eer aan en laat u 3 uur lang meegenieten van haar pikante avontuurtjes. Heidi en consorten laten zich vrijelijk gaan in lust en liefde waarbij u getuige bent van ongerepte ereotische taferelen. Dat ook de humor niet is vergeten zult u met rooie oortjes na het zien van deze film zeker beamen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

9. Living (DVD)

Living (DVD)

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

10. Extra Action And Extra Hardcore (DVD)

Extra Action And Extra Hardcore (DVD)

Artiest, fotograaf en filmer Richard Kern houdt van echte vrouwen: Niet pretentieus, nuchter en naakt. Kenners van de kunstboeken van Kern weten dat deze controversiële kunstenaar ons meeneemt naar zijn voyeuristische en exhibitionistische wereld waarin hij zijn modellen in hun dagelijkse routines volgt en elke sexy gebeurtenis weet te vangen met zijn camera. In Extra Action toont Kern een groot aantal amateurmodellen. De muziek is van Thurston Moore van Sonic Youth.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

11. Sissi Trilogie (DVD)

Sissi Trilogie (DVD)

De films van Eenst Marishka, die over de geschiedenis handelen van de betoverende Sissi, zetten hun stempel op een hel cinematografische tijdperk, zoals dat heden ten dage het geval is met o.a. de James Bond films. Het was in 1956, in enkele maanden tijd dat Sissi, een van de meest geliefde personages van het Europese publiek werd en dit dankzij de gratie van Romy Schneider die met haar stralende schoonheid tevens veel gevoeligheid en tederheid in haar rol legt, op het ogenblik dat zij een loopbaan begon die haar tot de hoogste toppen zou leiden. De Sissi-films zijn van het begin tot het einde, verrukkelijke spektakels, parels uit de Weense Cinema, de laatste toevlucht van het romantisme.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

12. Napoleon

Napoleon

Een magistraal en groots epos over de man die Europa voor altijd veranderde.. Dit is het ongelooflijke verhaal van Napoléon Bonaparte, die zijn militaire loopbaan begint als simpele luitenant in de artillerie en uitgroeit tot de grootste veldheer van Europa. Na talloze heldendaden krijgt hij op 27-jarige leeftijd het gezag over het Franse leger. Niet lang daarna grijpt hij de macht over Frankrijk. Maar Napoléon wil meer. Dat is het begin van een storm die door Europa woedt. Met spectaculaire veldslagen verovert Napoléon het ene land na het andere, waarna hij overal politieke vernieuwingen doorvoert. Maar zijn ambitie en honger naar macht blijken te groot...

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

13. White Christmas

White Christmas

Meeslepende Irving Berlin melodieën in een echte klassieke muziekfilm! Vlak na de oorlog komen twee zang- en danstalenten (Bing Crosby en Danny Kaye) bij elkaar om één van de beroemdste acts in de geschiedenis van de showbizz neer te zetten. Zij ontmoeten twee zusjes (Rosemary Clooney en Vera -Ellen) met wie ze naar Vermond trekken om daar een ouderwets witte kerst te vieren. Daar begint het echte avontuur als ze ontdekken dat het hotel waarin ze verblijven eigendom is van hun oude legergeneraal, die zich in een enorme financiële crisis bevindt..... Een prachtige klassieker waarin dromen geen bedrog zijn.... Geluid: Dolby Digital 5.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

14. Tarkovsky Collection - Remastered (DVD)

Tarkovsky Collection - Remastered (DVD)

5 geremasterde meesterwerken van de Russische filmer Andrei Tarkovsky. In samenwerking met filmmuseum EYE uitgebracht op DVD. De films Solaris, Stalker, Andrey Rublev, Ivans Jeugd en de Spiegel zitten in één verzamelbox. - De jeugd van Ivan (1962): De ouders van de twaalfjarige Ivan zijn door de nazi’s vermoord. Gedreven door haat sluit de jongen zich aan bij een groep partizanen aan het front om tegen de Duitsers te strijden. Tarkovsky’s eerste lange film – in Venetië bekroond met de Gouden Leeuw – biedt een voor Russische begrippen ongebruikelijke kijk op de Tweede Wereldoorlog.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

15. Rocky Heavyweight Collection (DVD)

Rocky Heavyweight Collection (DVD)

Sylvester Stallone is bokser Rocky Balboa in een rol die geprezen is als "een niet eerder vertoonde samensmelting van acteur en personage". De eerste Rocky-film, die drie Academy Awards ontving, waaronder die voor Beste Film, is nu samen met de al even sterke en spannende vervolgfilms verkrijgbaar als de Rocky Heavyweight Collection, in het beste beeld en met het beste geluid ooit! Anthiheld Rocky (Stallone) begint zijn carrière als tweederangs bokser met een trainer die de moed allang heeft opgegeven. In het vervolg neemt Rocky het op tegen de allersterksten en krijgt hij buiten de ring het nog zwaarder te verduren.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

16. Passages (DVD)

Passages (DVD)

Na het afronden van zijn laatste project stort filmmaker Tomas zich hals over kop in een verhitte affaire met de jonge onderwijzeres Agathe. Voor Tomas is het samenzijn met een vrouw een nieuwe, opwindende ervaring die hij graag wil onderzoeken, ook al is hij getrouwd met Martin. Maar wanneer Martin ook een nieuwe relatie begint, richt de wispelturige Tomas zijn aandacht weer op zijn man.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

17. Amadeus - DVD

Amadeus - DVD

Amadeus triomfeert als aaangrijpend menselijk drama, alseen visueel overweldigend historisch epos, als een heerlijke ode aan de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart en als winnaar van 8 oscars in 1984, waaonder die voor de beste film (een productie van Saul Zaentz), Acteur (F. Murray Abraham), Regisseur (Milos Forman) en Bewerkt Scenario (Peter Shaffer). We schrijven 1781 en Antonio Salieri (abraham) is werkzaam als de competente hofcomponist van Keizer Jozef 11.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

18. Avatar: The Way of Water - DVD - Met NL OT

Avatar: The Way of Water - DVD - Met NL OT

James Cameron keert terug naar de wereld van Pandora. Deze adembenemende nieuwe film speelt zich af meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film. We volgen het verhaal van de familie Sully en maken kennis met de adembenemende oceaan.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

19. Béla Tarr - Collectie (DVD)

Béla Tarr - Collectie (DVD)

De naam Béla Tarr doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar geloof ons vrij als we zeggen dat hij een van de meest invloedrijke regisseurs is van de afgelopen dertig jaar. Hij is de meester van de slow cinema en van het prachtig in beeld brengen van de zwaarmoedige menselijke toestand. Uitzichtloos, waarbij mensen door het leven ploeteren en waar het regent, veel regent. Alsof Tarr hoogstpersoonlijk de hemelsluizen kan openzetten en zo het Hongaarse landschap tot modderpoel omtovert. Het zijn films waar je letterlijk en figuurlijk tijd voor moet maken. Maar wie geduldig is, raakt er helemaal door betoverd.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

20. The Quiet Girl (DVD)

The Quiet Girl (DVD)

THE QUIET GIRL (AN CAILÍN CIÚIN) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit's stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

21. Mamma Mia 1&2 (DVD)

Mamma Mia 1&2 (DVD)

- Mamma mia! the movie: Filmbewerking van de populaire musical die al door meer dan 30 miljoen mensen in 160 steden en acht talen is gezien. De film toont de tijdloze teksten en melodieën van de supergroep ABBA aan het filmpubliek. De zomer van 2008 is het seizoen voor Mamma Mia! Donna (Meryl Streep), een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie (Amada Seyfried), de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

22. Come And See (DVD)

Come And See (DVD)

Wit-Rusland, 1943: de SS van Heinrich Himmler en Hitlers Wehrmacht houden huis onder de bevolking van de dorpjes van de uitgestrekte Sovjet-republiek. De vijftienjarige Florja is getuige van extreme misdaden; hij trekt op met de partizanen in het bos en raakt verzeild in zijn geboortedorp waar iedereen is uitgemoord. De doorstane gruwelen veranderen de vrolijke jongen in een vroegoude man. Kom en Zie is de boeken ingegaan als de anti-oorlogsfilm bij uitstek.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

23. Tar (DVD)

Tar (DVD)

Van schrijver-producent-regisseur Todd Field komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

24. Charles Dickens' A Christmas Carol (Import)

Charles Dickens' A Christmas Carol (Import)

Met Nigel Davenport, Frank Finlay, Susannah York, George C. Scott, Joanne Whalley-Kilmer, Joanne Whalley, Edward Woodward, David Warner.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >

25. Innocents (DVD)

Innocents (DVD)

De 9-jarige Ida en haar gezin zijn net verhuisd naar een appartementencomplex in een buitenwijk van Oslo. Het is zomervakantie en Ida moet met haar autistische zus Anna buitenspelen. Op het speelplein ontmoet Ida Ben, een eenzame jongen die gepest wordt door andere kinderen uit de buurt. Hij neemt Ida mee naar het bos en laat haar zien dat hij een flessendop kan laten bewegen met zijn geest. Anna, achtergelaten door haar zus op het speelplein, raakt tegelijkertijd bevriend met Aisha, een jong meisje met vitiligo. Anna kan niet praten, maar op een of andere manier kunnen de twee toch met elkaar communiceren.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
proxis.com | bekijken >